Prioritou je stabilizace veřejných financí, řekl Klaus Nečasovi

07.05.2010 10:51

Klaus se s Petrem Nečasem shodl na tom, že jsou nutné personální změny v ODS. Prezident označil za absolutní prioritu z programu politických stran schopnost šetřit veřejné finance.

Prioritou je stabilizace veřejných financí, řekl Klaus Nečasovi

Prezident Václav Klaus na zhruba hodinové schůzce s Petrem Nečasem hovořil především o stabilizaci veřejných financí, hrozícím bankrotu a o změnách v ODS, které jsou podle Klause nevyhnutelné.

Podle Petra Nečase je pro prezidenta absolutní prioritou stabilizace veřejných financí a podle toho bude také hodnotit politické strany. Všechna ostatní témata jsou pro něj prý sekundární.

"Téměř v přímém přenosu můžeme sledovat, co se stane, když určitá země tento problém neřeší," uvedl Nečas v narážce na Řecko, které bojuje s prosazením razantnějších reforem.

Hlava státu se shodla s novým volebním lídrem Petrem Nečasem na nutnosti provedení personálních změn v ODS. "Nemohou rozhodovat zákulisní hráči, na to máme dlouhodobě stejný názor," uvedl Nečas. Klaus před novináře nepřišel.

Nečas zmínil i to, že si s Klausem vyměnili své knihy. On mu dal svou novou Naději pro odpovědnou politiku a prezident mu věnoval Modrou, nikoli zelenou planetu.

Čtěte také:
ODS si odchodem Topolánka moc nepomohla, řekl Klaus

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…