Zastánci marihuany vyrazili do ulic Prahy a poté obsadili Parukářku

08.05.2010 14:31

AKTUALIZOVÁNO V Praze probíhá další ze série protestních pochodů Milion Marihuana March za legalizaci marihuany.

Zastánci marihuany vyrazili do ulic Prahy a poté obsadili Parukářku

Třináctý ročník promarihuonové demonstrace Milion Marihuana March začal ve třináct hodin na pražském Karlově náměstí. Až do večerních hodin chtějí především mladí lidé protestovat proti kriminalizaci konopí.

Akce se účastní na tisíc lidí, tedy asi dvakrát méně než loni.

"Staří a nemocní lidé užívající konopí nejsou společnosti nijak nebezpeční a neměli by být vystavováni policejní perzekuci," zopakovala argument demonstrantů místopředsedkyně sdružení Legalizace.cz Hana Gabrielová.

Dav demonstrantů se přesunul na žižkovský vršek Parukářka, kde na účastníky čeká kulturní program. Vystoupí například kapely Posmrtné zkušenosti, Propaganja či DJ Pixie. Pochodu asistovali policisté, kteří přiležitostně zastavovali dopravu v centru města.

Akci podporuje i Česká pirátská strana, která má legalizaci konopí ve svém programu, a její členové na happeningu v Praze tudíž nemohou chybět. „Plzenští piráti jedou pomoci na akci Million Marihuana March 2010," oznámila například i místní západočeská organizace.

Semínka seniorům

Stánek mají organizátoři připravený i pro lidi, kteří marihuanu nekonzumují z kratochvíle. Jmenuje se Semínka seniorům a nemocní lidé v něm dostanou nejen semena rostliny, ale i informace o tom, jak ji pěstovat.

Smyslem protestu je podle organizátorů upozornit na zákony, které i přes jisté změkčení stále kriminalizují držení a pěstování konopí, a navíc prý diskriminují občany naší země v jejich právu a svobodě na vlastní zdraví deklarované ústavou. Upozorňují tak na to, že některé konopné produkty pomáhají nemocným například s roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou či migrénou.

ČTĚTE TAKÉ:

Vzpomínkové akty, koncerty i demonstrace, takový bude 8. květen

Foto: archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…