Socialisté si za útoky proti sobě mohou sami, myslí si Filip

09.05.2010 11:21

Doba, která zbývá do voleb, se krátí. Spolu s ní se ale stupňuje agresivita předvolebních kampaní a také různé útoky. Zejména na členy ČSSD.

Socialisté si za útoky proti sobě mohou sami, myslí si Filip

Místo místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který se zotavuje z útoku, který na něj podnikl ve středu na mítinku opilý útočník, byl hostem nedělní Partie TV Prima šéf socialistů Jiří Paroubek, který se střetl s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem.

Útočníkovi, který dal Sobotkovi facku, hrozí až šest let vězení. Zda jde o nepřiměřeně vysoký trest Paroubek komentovat nechtěl. "Nechal bych to na policii a státním zástupci, eventuelně na soudu, my se teď věnujeme předvolební kampani," uvedl šéf socialistů s tím, že kvůli útokům, s nimiž se jeho strana setkala, celou kampaň restrukturalizuje.

Výzvy k mému zastřelení jsou už moc, myslí si Paroubek 

"Ve Slaném jsem zažil plakát, který vyzýval k mému zastřelení, v Kladně přilétla láhev s utopenci," popsal Paroubek některé z důvodů, proč jeho strana odvolala velké mítinky. "Je to příjemné být mezi čtyřmi, pěti, šesti tisíci lidmi, ale upřímně, domnívám se, že zdraví a životy lidí jsou přednější," uvedl lídr ČSSD s tím, že pokud by například lahev s utopenci nepřistála na deštníku jedné ženy, ale na konkrétní osobě, mohla ji ohrozit na životě.

Více čtěte:

Bijec Sobotky promluvil: Měla to být facka za jeho špatnou práci 

Předseda KSČM Filip popřál místopředsedovi ČSSD brzké uzdravení, ale obvinil sociální demokracii z toho, že si za útoky do vlastních řad mohou sami. "Sobotkovi bych přál, aby se zotavil, myslím, že to je nepřípustný útok (...), ale podíl viny sociální demokracie je markantní," řekl v nedělní Partii.

Nemluvíte férově, obvinil Paroubek Filipa

"Vytýkám vám tón Vaší kampaně, to je mé legitimní právo," dodal šéf komunistů. Paroubek ale kontroval: "Ten útok s tím, že si za to můžeme sami, je nefér," řekl na adresu lídra KSČM. Ten ale tvrdí, že se socialisté nesoustředí na to, co je třeba prosadit v celostátní politice, ale spíše na tvrdou a útočnou kampaň. A to se jim podle něj mstí.

Paroubek ale Filipovo obvinění popřel. "My to neděláme v teoretické rovině jako vy, kteří nemusíte nikde vládnout," uvedl na adresu komunistů. 

Více čtěte:

Na recesistických plakátech ODS vládne Paroubek a Filip 

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …