Šiklová vrací úder: Paní Zubová, kde berete peníze na kampaň?

11.05.2010 7:41

Socioložka a lídryně zelených v Královéhradeckém kraji Jiřina Šiklová uvedla, že mluví o předsedkyni Demokratické strany zelených a někdejší zelené poslankyni Olze Zubové, jen když je tázána pouze na její vztah ke Straně zelených. Ta ji ve svém textu na ParlamentníchListech.cz obvinila, že se o ni otírá při besedách se studenty a zmínila též její vysoký věk.

Šiklová vrací úder: Paní Zubová, kde berete peníze na kampaň?

"O paní Zubové na besedách mluvím jen v případě, že se na ni někdo z publika ptá. Lidé se mě například ptají - Proč je u vás ta paní Zubová? Vždyť je spojená s Rathem!" říká Šiklová pro ParlamentníListy.cz.

"Tak vysvětluji, že paní Zubová není u zelených, ale v Demokratické straně zelených."

Uznávaná socioložka a zelená kandidátka také upozorňuje, že bývalá členka Strany zelených Zubová při propagaci své strany využívá podobnosti názvu obou stran.

"Všimněte si, že když na svých billboardech uvádí Demokratická strana zelených, tak to slovo demokratická je schválně méně kontrastní," popisuje Šiklová. "Mě by ostatně velmi zajímalo, kde bere peníze na billboardy, když zelení tady nemají na plakáty," dodává.

Když se muž jmenuje Zubov, jeho žena je Zubovová

Zatímco Zubová vyčítá Šiklové, že kandiduje za stranu, která se "odchyluje od toho, co naslibovala voličům před svým vstupem do parlamentu", Šiklová předsedkyni DSZ připomíná její absenci při prezidentské volbě a následné zveřejnění emailu od tehdejšího předsedy SZ Martina Bursíka, který omylem obdržela místo poslankyně Kateřiny Jacques.

"Když Vám omylem přijde email, tak to je jako kdybyste otevíral cizí poštu. A paní Zubová email od Martina Bursíka rozeslala všem 281 zákonodárcům," říká.

A pokud se publikum ptá na můj názor na její nepřítomnost při prezidentské volbě, tak si vzpomínám na její omluvu, že měla gynekologické problémy. "Asi by jí na Hradě při volbě prezidenta poskytli lepší pomoc, než mohla mít někde na chatě, kde si vypnula mobil. Džamila Stehlíková tam za ní jela, aby podpořila Jana Švejnara, který byl kandidátem SZ. To se nedělá," uzavírá Šiklová.

S poznámkou Olgy Zubové, že kvůli svému vysokému věku komolí její jméno, se Šiklová též vypořádala s humorem. "Já jsem ve škole měla ruštinu a vím, že když se muž jmenuje Zubov, tak jeho žena není Zubová, ale Zubovová. To by se pak daný pán musel jmenovat Zub."

Související:

Čtěte také:


Foto: celakovice-mesto.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …