Radní budou jednat o stížnosti na stavbu tunelu Blanka

11.05.2010 8:00

Radní hlavního města budou v úterý jednat o budování tunelu Blanka. Na pořadu dne jsou konkrétně stížnosti obyvatel postižených stavbou tunelu.

Radní budou jednat o stížnosti na stavbu tunelu Blanka

Město by podle dřívějších informací mělo lidem přislíbit, že zajistí náhradu škody, která majitelům nemovitostí dotčených výstavbou tunelu Blanka vznikla.

Podle opozice ale materiál, který budou radní během úterý řešit, nebude posuzovat, kdo může za to, že škody vznikly opravdu v souvislosti s budováním tunelu. Není z něho také jasné, jak budou škody evidovány a vyčísleny.

 Na stavbu si stěžovali mimo jiné obyvatelé Letné, kde v souvislosti s budováním tunelu vznikají trhliny v domech, někde odpadla i část fasády a poškodila zaparkovaná auta. Hana Marvanová, která obyvatele Letné zastupuje, požadovala především to, aby město uznalo, že škody vznikly v souvislosti se stavbou.
 

Radní by mohli rozhodnout rovněž o vypsání výběrového řízení v hodnotě 190 milionů korun na externí firmu, která by uvedla v život protikorupční strategii.

Čtěte také:
Ryšlinková (EDS): Praze vládne modrá mafie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…