Mladí by měli volit Paroubkovu ČSSD. Je to logické, říká Sobotka

11.05.2010 17:27

V debatě Českého rozhlasu místopředseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka vyzval mladé, aby hodili hlas pro stranu Jiřího Paroubka.

Mladí by měli volit Paroubkovu ČSSD. Je to logické, říká Sobotka

Bohuslav Sobotka tvrdí, že mladí by měli volit levici. A přímo sociální demokracii. "Bylo by logické, aby mladí podpořili rovné šance. Měli by volit sociální demokracii," zdůraznil v debatě první místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Diskusi v Brně pořádanou Českým rozhlasem absolvoval s krunýřem kolem krku. Sobotka byl totiž minulý týden v Brně napaden na mítinku opilým mužem.

Novináři nemají agitovat, koho volit

"Lidé mají svůj rozum. Novináři by neměli přesvědčovat občany, koho volit," vyjádřil se Sobotka ke slovům Jiřího Paroubka, že ČSSD nebude komunikovat s novináři deníků Mladá fronta Dnes, Lidové noviny, Hospodářské noviny a týdeníků Reflex a Respekt.

Václav Mencl z ODS se zastal médií. Podle něj by politici neměli určovat, s jakým médiem budou hovořit a s jakým nikoliv. Anna Putnová z TOP 09 míní, že výzva Paroubka je pouze jeho marketingovým předvolebním tahem.

Zástupkyně KSČM Zuzka Bebarová-Rujbrová si naopak postěžovala, že se komunisté do médií téměř nedostávají. "Do Mladé fronty Dnes se nedostaneme ani prostřednictvím placené inzerce," povzdechla si.

Podpora absloventů a bezplatné školství

Kvalitní střední i vysoké vzdělání, zaměstnávání absolventů, to jsou podle Sobotky priority, které by měly mladé přilákat k volebním urnám a přesvědčit je, aby svůj hlas dali straně vedené Jiřím Paroubkem.

Moderátor Martin Veselovský upozornil, že se na konci května bude "hrát" o 130 tisíc prvovoličů.

Putnová uvedla, že vysokoškolské vzdělání je hodnota, a lidé by si jí měli vážit. Proto by se mělo zavést školné. "Ta bariéra již dnes existuje," zdůraznila Putnová. Studovat by tak mohli i lidé, kteří se dnes na vysokou školu nedostanou. Sociální stipendia by pak mladým i z chudých rodin umožnila studovat.

Topolánek nemusel odstupovat kvůli korupci

Václav Mencl, který po odstoupení Mirka Topolánka z jihomoravské kandidátky poskočil na místo jedničky, se svého předsedy zastal. "Topolánek neodstoupil kvůli korupci jako premiér Stanislav Gross," rýpl si do sociálních demokratů.

Diskuse se účastnil Bohuslav Sobotka (ČSSD), Václav Mencl (ODS), Anna Putnová (TOP 09), Zuzka Bebarová-Rujbrová (KSČM), Michal Babák (VV), Stanislav Juránek (KDU-ČSL).

ČSSD a ODS před čtyřmi lety získaly po 8 mandátech. Debata se konala v Moravské zemské knihovně. Oproti minulé debatě z Ústí probíhala velmi kultivovaně, diváci jen vlažně tleskají po jednotlivých výstupech politiků.

Podle bleskového průzkumu STEM a SC&C by v Jihomoravském kraji zvítězila ČSSD s 25 procenty. ODS by získala o 6,5 procenta méně. Třetí TOP 09 by volilo 13 procent dotázaných. KSČM by pak získala 12,5 procenta, Věci veřejné 10 procent a KDU-ČSL 9 procent hlasů.

Související:
Paroubek se hádal s Veselovským o slovo. Lidé rušili výkřiky

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …