Zavedeme trest smrti. Třeba za vraždu dítěte, slíbil Sládek

11.05.2010 23:25

V předvolebním duelu pořadu Události Komentáře se sešli republikán Miroslav Sládek a národní socialista Jiří Pondělíček. Obě strany ve svých volebních programech slibují obnovení trestu smrti a to i navzdory tomu, že to zakazuje řada mezinárodních dohod o lidských právech, které podepsala také Česká republika.

Zavedeme trest smrti. Třeba za vraždu dítěte, slíbil Sládek

V předvolebním duelu se v pořadu Události, komentáře sešli předseda Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa (SPR-RSČ) Miroslav Sládek a Jiří Pondělíček, člen České strany národně sociální 2005. V tomto roce byla původní ČSNS obnovena. Oba diskutující se shodli na nutnosti zpřísnit tresty za těžké zločiny.

„Trest smrti být musí a to za těžké zločiny jako je například vražda dítěte," prohlásil v pořadu Sládek. „A to má být základ vaší transformace soudnictví, kterou v programu slibujete?", položila doplňující otázku moderátorka ČT Daniela Drtinová.

„Základem je, aby se obnovila spravedlnost v této zemi, dnes se tady nikdo spravedlnosti nedovolá," uzavřel Sládek.

Pondělíček prohlásil, že strana obnovení trestu smrti má sice v programu, ale jde spíše o záležitost k další diskusi. On sám je prý proti, i když se s panem Sládkem shoduje na potřebě zpřísnit tresty.

Všichni opisují od republikánů

Obě strany před volbami zveřejnili program platný pro volby 2002. „Pracujeme na aktualizaci," reagoval Pondělíček na otázku moderátorky, zda jim voliči nestáli alespoň za aktualizaci textu, ve kterém obě partaje brojí třeba proti vstupu do EU.

Sládek oponoval, že moderátorka četla špatnou verzi, k čemuž v zápětí dodal, že „programy jiných stran nejsou ničím jiným, než opsaným programem republikánů z roku 1992. Týká se to řešení ekonomických problémů, řešení problémů s přistěhovalci, zdravotnictvím".

Zrušíme smetiště pro politické mrtvoly jménem Senát

Obě strany ve svých programech slibují zvýšení platů nebo zrušení poplatků ve zdravotnictví. Pondělíček chce na tyto sliby získat prostředky zefektivněním práce podniků, Sládek slibuje zrušení Senátu. „Zrušíme Senát, což je zbytečné smetiště pro politické mrtvoly, které nás stojí jednu miliardu ročně," uvedl doslova předseda republikánů. Republikáni byli v parlamentu v letech 1992 až 1998.

Související:
Sládek vyděsil diváky: Čas je akorát na černoušky v Africe

Foto: republikani.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…