Virtuální demonstrace: Transparent Íčko do krimu čeká na schválení

12.05.2010 13:45

Svoboda slova ohrožena, demonstrujte virtuálně, láká v unikátním webovém projektu Virtualnídemonstrace.cz ODS. ParlamentníListy.cz zjišťovaly, jaké to je být virtuálním demonstrantem?

Virtuální demonstrace: Transparent Íčko do krimu čeká na schválení

Virtuální demonstrace na stránkách ODS jsou projektem namířeným především proti šéfu ČSSD Jiřímu Paroubkovi. Pokud se do nich chcete přihlásit, musíte poskytnout kontaktní e-mail a telefonní číslo. Redaktor ParlamentníchListů.cz se proto pro jistotu přihlásil rovnou dvakrát.

Při úvodním přihlašování si ve čtyřech krocích vytvoříte svého virtuálního demonstranta nebo demonstrantku. Vyplníte kontaktní údaje, vyberete si jak bude vypadat a zvolíte i jaký transparent bude v ruce držet.


Na začátku léta se demonstruje v péřovkách

Trochu nedomyšlené od tvůrců je, že na virtuální demonstraci, která se koná 25. května, nabízí demonstranty oděné do péřovek a jiného teplého oblečení. Virtuální demonstranti se zřejmě ani ve virtuálním vedru nezapotí.

Zajímavá je nabídka transparentů, které váš demonstrant může držet v rukou. Pod názvem „grafický" se skrývá volba z předpřipravených transparentů. Jejich škála není příliš široká. Zahrnuje v sobě logo modrého týmu, banner stránek Antiparoubek.cz a dva další nápisy vybízející Jiřího Paroubka ke konci politické kariéry.


Demonstrovat můžete i proti mně, láká Langer

Máte však možnost přidat si i vlastní text transparentu. Zde je pro ODS riziko, že se virtuální demonstrace obrátí proti ní. Pro Lidové noviny se Ivan Langer vyjádřil, že nechá demonstrovat i lidi, kteří budou protestovat proti jeho osobě. Redaktor ParlamentníchListů.cz proto jeden takový transparent vytvořil. Čeká se na jeho schválení.

To bude také pravděpodobně jediná událost, které se virtuální demonstrant ParlamentníchListů.cz až do kýžené demonstrace dočká. Vzhledem k tomu, že ani facebookový profil virtuální demonstrace není aktivní, může to spoustu přihlášených rychle přestat bavit.

Mluvčí ODS Martin Kupka ve středu odpoledne uvedl, že se stránky staly terčem internetového útoku. „Útok je v každém případě další nekorektní zásah do předvolebního boje. Dovedeme si představit, že Virtuální demonstrace může být někomu trnem v oku, jedná se ale o svobodný prostor pro vyjádření vlastního názoru - bez vulgarit a navíc zcela nenásilnou formou," zdůraznil v tiskové zprávě Kupka.

Čtěte také:

reklama

autor: az

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…