Z Paroubkové se v Reflexu stala socialistická Afrodita

13.05.2010 11:40

Bojkotujete nás? No a co? Zgustneme si na vás ještě víc. Tak by se dalo shrnout, jakým způsobem se týdeník Reflex jako jedno z pěti médií bojkotovaných ČSSD a jejím předsedou Paroubkem vypořádal s krokem Lidového domu.

Z Paroubkové se v Reflexu stala socialistická Afrodita

Záměr spojit Řecko s manžely Paroubkovými a ČSSD se jako červená nit vine od titulní strany přes editorial a i v komentáři nejnovějšího čísla Reflexu dojde na první pár sociální demokracie. Titulu týdeníku vévodí Petra Paroubková zobrazená jako řecká bohyně lásky Afrodita, takže skoro každého napadne při pohledu na téměř nezahalenou postavu, jestli za to Reflex neschytá žalobu.

V editorialu si Reflex pomohl tři roky starým rozhovorem Petry Paroubkové, v němž se svěřila, že se z pravičáka na člověka s levicovým smýšlením obrátila během pobytu v Řecku. Socialistická Afrodita se tu náhle zrodila z pěny sociální solidarity na březích Egejského moře, naznačuje týdeník důvody, proč zobrazil manželku předsedy ČSSD na titulu jako známou řeckou bohyni.


Podobnost opulentní hostiny s českými populisty není náhodná

Podle Reflexu je velmi symbolické, že sny manželů Paroubkových se právě v Řecku podařilo beze zbytku naplnit. Levicoví politici uspořádali pro tento starobylý národ opulentní hostinu, jakou si mohou dovolit jen bohové na Olympu. Jedí se tu božské ambrosie a opojný nektar teče proudem.

Pro program české radikální levice lze podle Reflexu najít v Řecku mnoho inspirativních prvků. Nebylo by nic špatného na levicovém sociálním cítění, kdyby se v Řecku nezvrhlo v masovou korupci voličů. A ta podobnost s českými populisty není podle týdeníku čistě náhodná.

Paroubek měl být stažen z oběhu, na scénář nedošlo

Sociální demokracie prý řeší problém, jak vyhrát volby s nepopulárním předsedou, zaznívá v komentáři Reflexu. Když privátní průzkumy ukázaly, že vzrůstá alergie nerozhodnutých voličů na Jiřího Paroubka, vznikl nápad stáhnout předsedu ČSSD z politického oběhu a nevzbudit přitom žádné podezření.

Komentář nabízí scénář, podle něhož měla být při strkanici na předvolebním mítinku paní Petra s kočárkem povalena a po její následné hospitalizaci by Jiří Paroubek oznámil, že vzhledem k fašizaci veřejného života ukončuje mítinky své strany. Za hlavní příčinu násilí označí pět novin a časopisů, rýpne si Reflex do bojkotu pěti médií ze strany ČSSD.

Život je však natolik barevný, píše se v komentáři, že žádný scénář nelze dovést úplně do konce. Stejně jako šlo těžko ovlivnit útočníka, který na brněnském mítinku ČSSD napadl místopředsedu Bohuslava Sobotku. Postup se stažením Jiřího Paroubka z předvolební kampaně neměl takový efekt, o němž se původně uvažovalo, ale přesto nastal.

Čtěte také:


Foto: Repro Reflex

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…