Kalousek se žalob kvůli složence nebojí. U soudu nemají šanci, tvrdí

14.05.2010 7:29

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek tvrdí, že rozesílání fiktivních složenek k úhradě dluhu ve výši 121 tisíc na občana, bylo konzultováno s právníky. Trestní oznámení proto nemají šanci uspět.

Kalousek se žalob kvůli složence nebojí. U soudu nemají šanci, tvrdí

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek rozčílil svou předvolební akcí mnoho prostých občanů, ale i politických konkurentů. Domácnostem v rámci kampaně TOP 09 rozeslal leták se složenkou k okamžité úhradě státního dluhu ve výši 121 tisíc korun.

Těžké kritice vystavila Kalouska předsedkyně strany Suverenita Jana Bobošíková. "My provozujeme dvě poradny. Od rána musíme uklidňovat zcela ustrašené a uplakané seniory," uvedla ve čtvrtek večer v České televizi Bobošíková. A v zápětí dodala, že na stranu TOP 09 podávají tři trestní oznámení.

Více:
Utěšujeme uplakané seniory, vpálila Bobošíková složenku Kalouskovi

Miroslav Kalousek se žalob nebojí. „Vše, co vychází od nás ven, je konzultováno s právníky," sdělil pro ParlamentniListy.cz Kalousek s tím, že zatím žádné oznámení do centrály TOP 09 nedorazilo.

"Dávali jsme si pozor, aby tam nebyl znak České pošty, není tam ani kód banky," vysvětlil dále Kalousek. „Právních sporů se tak rozhodně neobáváme," zdůraznil pro redakci ParlamentnichListu.cz.

Související:
Kalouskova předvolební složenka: Ihned zaplaťte 121 tisíc korun

Posílejte složenky do Bechyně

Politici hlavně z KDU-ČSL a ČSSD Kalouskovu složenku odsoudili. Šéf lidovců Cyril Svoboda vyzval lidi, aby fiktivní složenky posílali Kalouskovi do Bechyně, kde má trvalé bydliště a je i místním zatupitelem.

A předseda ČSSD Jiří Paroubek dodal, že právě Kalousek nejen coby ministr financí je zodpovědný za velké dluhy.

"Pokud sečteme dluhy, které vznikly za období, kdy Miroslav Kalousek hospodařil spolu s ODS v různých funkcích, pak by lidé měli Miroslavu Kalouskovi a Petru Nečasovi poslat složenku na 96 600 Kč," reagoval na předvolební složenkový marketing Paroubek.

Ještě dál jde Václav Vokal z ODS. "Myslím si, že pan Kalousek se se svojí složenkou dopouští trestného činu ohrožení života některých občanů, kteří jsou slabí na srdce a v první chvíli jim nedojde, že je to pouze předvolební reklama pana Kalouska," uvedl Vokal, zastupitel ODS středočeských Pcher.

Celý článek:
Kalouskova složenka

Kalousek je však v klidu a tvrdí, že stát jsou občané a státní dluh nakonec stejně občané musí zaplatit. Na to chtěl složenkou upozornit. „Stát nemá jiné peníze, než peníze svých občanů," zdůraznil v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz místopředseda TOP 09.

Kritiku ostatních politiků odmítá. „Buď to budeme házet jeden na druhého, nebo to budeme řešit. Neseme každý svůj díl odpovědnosti," přiznal Kalousek.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…