Suverenita podala trestní oznámení na Kalouska, ten si dělá legraci

14.05.2010 12:04

Složenky, které TOP 09 rozeslala voličům, podle Suverenity vyvolávají paniku. Miroslav Kalousek to žoviálně komentuje: "Trestní oznámení může podat kdokoli na kohokoli. Já dnes můžu na vás, pane redaktore, podat trestní oznámení, že znásilňujete nezletilé blechy."

Suverenita podala trestní oznámení na Kalouska, ten si dělá legraci

Strana Suverenita podala trestní oznámení na místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Důvodem jsou složenky, které v rámci politického marketingu TOP 09 rozeslala voličům.

VÍCE O SLOŽENKÁCH ČTĚTE ZDE:
Kalouskova předvolební složenka: Ihned uhraďte 121 tisíc korun
Utěšujeme uplakané seniory, vpálila Bobošíková Kalouskovi jeho složenku

"Trestní oznámení jsem podala už ve čtvrtek na Praze 7 na dva trestné činy. Na šíření poplašné zprávy a na vydírání," řekla serveru ParlamentniListy.cz čelná představitelka bloku Suverenita a předsedkyně Strany důstojného života Jana Volfová.

Další trestní oznámení podle ní podali lídři Suverenity v Olomouci a v Českých Budějovicích.

"Máme reálné informace z naší sociální poradny v Českých Budějovicích, kde včera chodily desítky lidí, kteří byli naprosto vyděšení," řekl Parlamentním listům další člen Suverenity David Štěpán.

"Nepochybně se ze strany pana Kalouska jedná o šíření poplašné zprávy, o tom není sporu. Trestní oznámení je na místě, potrvrdila to i tisková mluvčí policie Bártíková, protože když ona sama řekne, aby lidé nepodléhali panice, tak co je to pak jiného, než šíření poplašné zprávy ze strany pana Kalouska," dodal Štěpán.

Kalousek: Chtějí se jen zviditelnit

Miroslav Kalousek zůstává klidný a trestní oznámení komentoval žoviálně. "Trestní oznámení může podat kdokoli na kohokoli. Já dnes můžu na vás, pane redaktore, podat trestní oznámení, že znásilňujete nezletilé blechy, že porušujete trestní zákoník v oblasti týrání zvířat, a bude na vás, abyste vyšetřovateli vysvětlil, že nezletilé blechy neznásilňujete," řekl Kalousek serveru ParlamentniListy.cz.

"Pokud Suverenita nemá nic jiného, čím by se zviditelnila, než trestním oznámením, pak jí to přeju. My jsme přesvědčeni, že jednáme v souladu s českými zákony," dodal už vážně.

Podle Kalouska je dostatečně zřemé, že nejde o skutečnou složenku, ale o prostředek politického marketingu.

"My jsme rozeslali lidem propagační leták, který jim má vysvětlit, že veřejný dluh je jejich dluh. Ten, kdo to chtěl pochopit, to pochopil. A dali jsme samozřejmě pozor, aby již při letmém pohledu bylo zřejmé, že se jedná o upozornění na problém, nikoli o skutečnou složenku," řekl místopředseda TOP 09.

"Řekli jsme voličům holou pravdu. Že jsou lidé, které pravda rozhořčí, to je pravda. Ale s tím jsme museli počítat," dodal.

Foto: Složenka, kterou TOP 09 rozeslala voličům

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…