Na mítincích buchty, v televizi ostré lokty. Bobošíková přesvědčila

14.05.2010 21:58

Jana Bobošíková zatím sklízela jen pochvalu za výborné domácí buchty, které rozdává na svých mítincích. Roli ostrého politika by jí z mlsajících zvědavců shromážděných kolem Bobobusu přisoudil jen málokdo.

Na mítincích buchty, v televizi ostré lokty. Bobošíková přesvědčila

Také první otázka, která na šéfku strany Suverenita v interaktivním Hydeparku směřovala, byla recesistická. Tazatel na sociální síti Facebook se Bobošíkové ptal, zda jí mohou říkat křestním jménem alespoň její spolupracovníci, když ne Miroslav Kalousek.

Tazatel tak narážel na čtvrteční debatu, kdy Bobošíková rozlícená kvůli složenkám TOP 09 důrazně žádala, aby ji Kalousek nenazýval křestním jménem.

Političku na úvod nepatrně vyvedl z míry také dotaz, jak si představuje platit svého manžela ve funkci asistenta z peněz Evropského parlamentu.

"Manželova firma z tohoto rozpočtu placená byla, ale manžel nedostal ani euro. Pracoval jako můj asistent zcela zadarmo."

Evropskou unii ano, ale ne tak úplně

Po zbytek pořadu ve studiu už neseděla nijak zvlášť populární pekařka, nýbrž ostrá politička. A mluvila, lidově řečeno, "jak když bičem mrská".

"Nevystupujme z Evropské unie, ale chovejme se stejně jako ostatní země. Mysleme na sebe, prosazujme vlastní zájmy nad zájmy celku," nabádala veřejnost rázným hlasem.

Dočasně by dokonce ráda odstranila některé uzákoněné normy EU kvůli zlepšení české ekonomické situace, jíž rozhodně nepomůže ani unijní finanční injekce pro Řecko.

Řecko ať si pomůže samo

"Proč bychom my měli platit za to, že Řekové chodili do důchodu v 55? Za jejich všemožné příplatky a luxus? Pomalu i za to, že jim tam svítí slunce? Ať si pomohou sami," vzkázala směrem k bankrotujícímu státu, kterému bude v rámci MMF i Česko finančně pomáhat.

Stejné je to podle ní se státním dluhem. "Lidé si i v tomto případě říkají: proč bych měl v  platit za něco, co jsem nezpůsobil? Ano! Za dva týdny budou ovšem mít jedinečnou příležitost vystavit účet těm, kteří to zapříčinili."

Uranové úložiště na zahradě? Proč ne

Státní deficit se podle ní musí začít řešit okamžitě. "Česko nepotřebuje předražené pandury a pražské cyklostezky, kdy jeden kilometr stojí půl milionu," rozhodňovala se.

Potřebuje ovšem znovu nastartovat ekonomiku. Zaměřit by se Bobošíková chtěla hlavně na energetiku a na strojírenství. Obnovila by těžbu uranu.

Na dotaz, zda by to nemělo fatální následky na životní prostředí, politička hbitě odpověděla: "Dnes existují takové technologie, že to už neškodí ničemu. Po tom, co jsem viděla, jak vypadá moderní uranové úložiště, klidně bych si ho postavila na zahradě." 

Je také pro okamžité prolomení těžebních limitů. "Přinese to lidem práci a do státní kasy peníze."

Já žiju v Německu, já jsem v pohodě

Kromě dotazů o tom, jak si Bobošíková představuje zrušení Senátu, které propaguje, nebo zda je pro přímou volbu prezidenta, dostala politička také jednu otázku s menšinovým zaměřením.

"Já žiju v Německu, já jsem v pohodě, ale na severu Moravy mám známé, kteří si neustále stěžují na romskou menšinu. Co s ní hodláte dělat?" ptal se tazatel přes Skype.

Bobošíková nezaváhala ani minutu. "Naše hesla jsou právo, práce a pořádek. Pro všechny občany platí stejná práva, ale také stejné povinnosti. Chceme reformu sociálních dávek a budeme podporovat policii, aby se nebála řešit situace padni komu padni."

Svou rázností a otevřeností přesvědčila šéfka Suverenity na konci pořadu 64 procent diváků.

Více: Utěšujeme uplakané seniory, vpálila Bobošíková Kalouskovi jeho složenku

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…