Šéfa Student Agency lákaly různé strany. Jančura ale řekl "Ne"

15.05.2010 19:49

Šéf Student Agency Radim Jančura si chce uchovat svoji nestranickost, a tak kladně nereagoval ani na jednu z nabídek jednotlivých stran stát se jejich členem.

Šéfa Student Agency lákaly různé strany. Jančura ale řekl "Ne"

Nejen jedna, ale několik stran lákaly majitele společnosti Student Agency Radima Jančuru, aby figuroval na jejich kandidátce pro květnové volby do Poslanecké sněmovny. Jančura to v sobotu řell agentuře Mediafax.

„Oslovilo mě několik menších stran, které mají šanci dostat se do sněmovny, mimo jiné Věci veřejné, TOP 09 i zemanovci," sdělil Jančura s tím, že všechny nabídky okamžitě pouští z hlavy. „Rozhodně nemíním jít do politiky, ani podporovat jednu konkrétní stranu. Na politiku jsem moc upřímný, to se dnes nenosí," uvedl podnikatel.

I přesto, že do žádné strany vstoupit nehodlá, politice se nevyhne. Podle svých slov vede například v současnosti pozitivní kampaň proti ČSSD.

Dopravní osvěta z kasy Student Agency

Lidé v několika krajích mají totiž podle něj dostat do schránky letáčky financované Student Agency. Z těch se dozví, jak v kraji funguje regionální vlaková doprava. Firma totiž loni usilovala o provozování železniční dopravy ve čtyřech krajích, ty ale nevypsaly výběrová řízení a smlouvy podepsaly na deset let s Českými drahami. Na letáčku tak budou figurovat loga stran, které podporují konkurenci na železnici.

Chybět ale bude logo ČSSD, jejichž hejtmani v krajích smlouvy s drahami podepsali. Těsně před volbami má navíc do Bruselu zamířit stížnost na tyto smlouvy k Evropské komisi. „Původně jsme ji chtěli poslat už v únoru, předpokládáme ale, že před volbami to bude mít větší efekt," řekl Jančura.

Více čtěte:

Jančura: Politici ČSSD jsou nejvíc zkorumpovaní. Volte radši Zemana

Foto: Studentagency.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…