Česká politika nemá obsah. Proměnila se v hesla marketingu, stýská si Bém

15.05.2010 17:17

Pražský primátor Bém je rozladěn atmosférou, která panuje v Česku čtrnáct dnů před volbami. Pravá politika se podle něj z kampaní i mítinků vytrácí.

Česká politika nemá obsah. Proměnila se v hesla marketingu, stýská si Bém

Pražský primátor Pavel Bém ustál pochybnosti kolem podivného projektu Opencard a nadále stojí v čele občanské demokratické strany. Ta v nedávné době prošla výraznými změnami, které Bém vítá.

"ODS se mění, přepřažení je cestou správnou, Petr Nečas je jedním z nejzkušenějších a nejpracovitějších členů ODS, těžko má uvnitř strany konkurenci," uvedl v sobobním Pressklubu Frekvence 1.

S Nečasem k vítězství

Primátor Bém věří Petru Nečasovi natolik, že se domnívá, že občanští demokraté pod jeho vedením mají šanci na volební vítězství.

Bém nekritizuje ani skutečnost, že Nečas do svého volebního týmu nezahrnul mohykána ODS Ivana Langera. "Langer už má za sebou období korunního prince dávno v historii," uvedl Bém na adresu místopředsedy ODS s tím, že Langer pyká za to, že je v politice dlouho a stal se terčem již  mnoha negativních kampaní.

Sliby, které se nenaplní

Vyjádřil se také k líté předvolební kampani a antikampani, která se mu příliš nezamlouvá. "Moc spokojen nejsem, když se podíváme jak je personifikovaná, jak je negativní, jak zahlcuje náš svět sliby, o nichž všichni vědí, že se nenaplní," uvedl Bém s tím, že z předvolební atmosféry nemá dobrý pocit.

"Je realitou, že politika ztratila svůj vntřní obsah a proměnila se v přehlídku marketingových hesel," dodal posmutněle Bém s tím, že politici slibují to, co se od nich očekává podle předvolebních průzkumů, ale přestávají řešit to, jak vyvést zemi z dluhové pasti.  

"Personifikace levice a pravice je neskutečně ostrý střet," uvedl kriticky a dodal, že jej překvapil například předvolební spot Přemluv bábu!, který považuje za hranici toho, co je v politice dovolené a co uže ne. "Z mého pohledu je tohle maličko za hranicí. Trošičku mi přitom běhá mráz po zádech," uvedl pražský primátor.

Více čtěte:

Jednou mě Pražané ocení, říká Bém

Pražský primátor Bém vydá vlastní pohádky

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …