ODS nebo TOP 09, jednoznačně hlasují známé osobnosti

19.05.2010 8:38

Pokud by se k volebním urnám dostavily pouze osobnosti, které jsou ve svém oboru úspěšné, suverénně by volby vyhrála pravice. Levice by propadla.

ODS nebo TOP 09, jednoznačně hlasují známé osobnosti

Deník Mladá fronta Dnes oslovil známé osobnosti úspěšné ve svém oboru s dotazem, koho by volily. Pokud by tedy volili pouze ty, jednoznačně by zvítězily pravicové strany.

Z průzkumu vyplynulo, že by zvítězila TOP 09 s 82 hlasy, druhá by skončila ODS s 61 hlasy a na třetím místě by se umístila Strana zelených, jíž by svůj hlas dalo třiatřicet lidí. Průzkum tak potvrdil skutečnost, že lidé s úspěšnou kariérou se kloní zejména k pravicovým stranám.

Buď ODS nebo TOPka

Někteří oslovení se však konkrétní jméno strany, kterou by ve volbách podpořili, vyslovit zdráhají a rozhodovat se chtějí až těsně před volbami. I ti, kteří se nechtěli vyslovit ve prospěch konkrétní stryny, ale vesměs uváděli, že se rozhodnou buď pro ODS, nebo pro TOP 09.

Občanským demokratům dá podle průzkum hlas například lékař a olympijský vítěz Lukáš Pollert nebo výtvarník Milan Knížák, TOP 09 zase podpoří architekt Václav Ulč nebo vydavatel Jiří Sláma. Pro Stranu zelených bude hlasovat třeba režisérka Olga Sommerová nebo spisovatel Michal Viewegh.

Nesvěřil bych jim ani psa, říká Ondrášek

"Jako vždycky budu volit napravo. S některými panáky v čele kandidátek mám ale problém, nesvěřil bych jim ani převedení psa přes křižovatku," řekl ředitel Městské knihovny v Mostě Tomáš Ondrášek.

Mnoho úspěšných a známých osobností stojí také za Stranou zelených, která by se podle ankety Mladé fronty Dnes do Poslanecké sněmovny na rozdíl od výsledků předvolebních průzkumů nejspíše dostala.

"Volím Stranu zelených, protože nejedná ve vlastním zájmu, její zájem o občana je autentický," sdělila Sommerová důvod, proč volí Liškovu stranu.

Více čtěte:

Nevolte ODS a TOP 09, radí odbory Mají na to analýzu

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…