Jeďte na dovolenou do Řecka, já tam jedu, doporučil ekonom

19.05.2010 22:03

Podle ekonoma Miroslava Křížka není důvod k obavám jet na dovolenou do Řecka. Právě naopak, byl by to velmi solidární krok, řekl.

Jeďte na dovolenou do Řecka, já tam jedu, doporučil ekonom

"Evropská unie by možná udělala nejlépe, kdyby doporučila svým obyvatelům, aby jeli na dovolenou do Řecka. Já jim to vřele doporučuji, sám tam jedu," řekl ekonom a ředitel institutu rozvoje podnikání při VŠE Miroslav Křížek.

V pořadu Otázky Václava Moravce Křížek přiznal, že není důvod mít strach jet do Řecka na dovolenou. "Přirozeně bychom tak pomohli jedné třetině řeckého HDP, kterou představuje turismus," uvedl.

"Myslím si, že by to bylo takové minimum, co ostatní obyvatelé nejen eurozóny, ale celé Evropské unie, mohou ze solidarity k Řecku udělat a ještě si užít krásnou dovolenou," zdůvodnil své tvrzení Křížek.

Ekonom se pozastavil i nad situací České republiky. K té dodal, že pokud bude pokračovat v současném vývoji, což je 40 procent zadlužení HDP, už v roce 2014 nastanou vážné problémy s reálným splácením.

Křížek také varoval, že Evropská unie se může situace v Řecku zaleknout a začít zvažovat zásadní opatření. V úvahu přichází i takové návrhy, že by EU schvalovala rozpočty všech svých členských států.

"Proč riskovat to, že někdo z Evropské unie bude moct ovlivňovat, jestli na naše zdravotnictví přijde 100 miliard, anebo 150 miliard a jestli to nepřijde na školství a jestli se radši nezadlužíme o něco víc,"dodal Křížek.

Více: Moravskoslezský kraj vyžaduje zvláštní zacházení, tvrdí Zaorálek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…