Paroubková se sešla s Bártou z VV. Náhodné setkání, tvrdí

20.05.2010 8:25

O Věci veřejné roste týden před volbami zájem mezi hlavními rivaly ODS a ČSSD. Obě strany se s véčkaři sešly, za ČSSD se s volebním manažerem VV setkala Petra Paroubková.

Paroubková se sešla s Bártou z VV. Náhodné setkání, tvrdí

ČSSD i Věci veřejné přitom proti sobě ostře útočí ve svých antikampaních. Podle VV představuje Jiří Paroubek v politice dinosaura, který by měl odejít. Socialisté pro změnu označují šéfa VV, Radka Johna, za tuneláře a lháře.  

Aby napadání soupeře ještě více nevygradovalo, sešla se manželka šéfa sociální demokracie s volebním manažerem VV Vítem Bártou. O detailech schůzky nechtěl mluvit ani jeden z nich: „Nešlo o oficiální jednání, byl to společenský rozhovor," zlehčoval význam schůzky Bárta v MF DNES. Obdobně reagovala Petra Paroubková: „Šlo o náhodné setkání, kdy se naskytla příležitost seznámit se s Vítem Bártou."

Jaké eso skrývá ČSSD na Věci veřejné?

Během schůzky se mluvilo o potřebě „oddémonizovat" postavu Jiřího Paroubka či proč v čele VV není právě Bárta, ale Radek John. Smír mezi sebou si přejí obě strany. ČSSD si hledá budoucí spojence ve vládě, VV mají pro změnu strach, že na ně sociální demokraté vytáhnou těsně před volbami údajné odposlechy. „Je možné, že vytáhnou další podpásovku, celou vymyšlenou a velmi zákeřnou," avizoval dopředu John.

Schůzku inicioval Jaromír Soukup, podnikatel v reklamní branži, který nakupuje inzertní prostor jak pro ČSSD, tak také pro VV. Nově působí jako mediální poradce Petry Paroubkové. Právě ta by měla dopomoci sociální demokracii k lepší image: ČSSD se nyní snaží ukázat také svoji vlídnou tvář.

John o ODS: Jsme schopni najít kompromis

O Věci veřejné projevil zájem i ODS. Její lídr Petr Nečas se sešel s šéfy VV o týden dříve, než Petra Paroubková. „Bavili jsme se o programu a protikorupčních," prozradil k tajné schůzce Nečas. V tomto bodě mají véčkaři jasno - chtějí zavést protikorupčního agenta-provokatéra. I když se k tomu pravice nevyjadřuje příliš kladně, John nezoufá: „Jsme ale schopni najít nějaký kompromis."

Věci veřejné už téma „s kým po volbách do vlády" řešily. Výsledky průzkumu, který si strana nechala udělat mezi svými příznivci, jí napověděl: 60 procent se přiklání k pravicové vládě, 40 procent vyjadřuje podporu vládě levicové.

Čtěte také:
Koalici se socialisty brání víc Paroubek než volební program, míní John

FOTO: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: apo

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…