Pavle Béme, jsme s tebou, volají Issa a Zounar na Facebooku

21.05.2010 10:08

Pavel Bém ještě do starého politického železa nepatří. To alespoň vzkazují správci a členové facebookové skupiny Občanská výzva na podporu Pavla Béma. A společně s jinými fanoušky pražského primátora na Facebooku hledají další podpisy pod petici, která požaduje jediné - připomenout to pozitivní, co podle jejích autorů Pavel Bém pro Prahu udělal.

Pavle Béme, jsme s tebou, volají Issa a Zounar na Facebooku

„Podpořme našeho primátora Pavla Béma za vše dobré, co udělal pro Prahu!" Tak vyzývá nově vzniklá facebooková skupina s názvem Občanská výzva na podporu Pavla Béma.

Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o stránku parodickou. Podobnému dojmu nahrávají jak některé fotky (zobrazující například pražského primátora zamyšleně hledícího zřejmě vstříc světlé budoucnosti), tak i některé z extatických příspěvků fanoušků Pavla Béma, které jsou na stránce skupiny zobrazeny.

Po podrobnějším prozkoumání facebookové stránky je však zřejmé, že zatím 216 příznivců pražského primátora svou aktivitu myslí zcela vážně. Snaží se o jediné - získat co nejvíce podpisů pod petici, která má donedávna jednomu z nejoblíbenějších českých politiků vyjádřit podporu.

Na Facebooku oceňují kvalitní MHD i zeleň v Praze

„Vážený pane Béme, v poslední době jste byl pod velkým, mediálním a politickým tlakem. Média Vám přičítala předraženou Opencard nebo podsouvala to, že za Vašeho úřadování se Praha stala symbolem pro korupci. Během této uměle vyvolané hysterie se zapomnělo na to pozitivní, co jste pro nás udělal."

Tak začíná petice, pod niž chtějí správci skupiny Občanská výzva na podporu Pavla Béma podle svých vlastních slov získat alespoň deset tisíc podpisů.

A co na pražském primátorovi oceňují? Mimo jiné i kvalitní vedení pražského Dopravního podniku, zachování městských parků nebo odpovědný přístup Prahy k veřejným financím.

A směrem k Pavlu Bémovi dodávají: „Touto občanskou výzvou chceme podpořit Vaši cestu do Parlamentu ČR. Věříme, že se budete rvát za naší budoucnost přinejmenším tak zodpovědně, jako tomu bylo v Praze."

Dále čtěte:
Béma podpořil i Čtvrtníček na webu Bémoviny.cz

Béma podpořil i Sámer Issa

Členové skupiny Občanská výzva na podporu Pavla Béma připomínají, že nejsou jedinými, kdo pražského primátora podporuje. V úterý totiž magistrát hlavního města Prahy navštívily desítky známých osobností, aby Pavlu Bémovi vyjádřily svou důvěru.

Pražského primátora tak přišli povzbudit například herec Martin Zounar, zpěvák Sámer Issa nebo Anife Vyskočilová. A jak sám Pavel Bém v propagačním videu facebookové skupiny přiznává, důvěra známých osobností jej těší: „Přece jen je těžká doba - před volbami a navíc žijeme v době, kdy je společnost polarizovaná a negativní kampaň otravuje život nás všech. Tohle (míněna petice na jeho podporu, pozn. red.) je super zpráva. Usmívám se, jsem optimistický, je ráno a je skvělý den."

Související:
Demonstranti protestovali proti pražským radním

Foto: Facebook.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…