Kampaň ODS je primitivní. Můžeme mít až 40 procent, míní Paroubek

22.05.2010 9:36

Předseda ČSSD si do voleb věří. Podle něj je kampaň ODS primitivní. A odmítá strašení komunisty.

Kampaň ODS je primitivní. Můžeme mít až 40 procent, míní Paroubek

Šéf sociální demokracie Jiří Paroubek je přesvědčen, že ČSSD pod jeho vedením ve volbách za týden získá 35 až 40 procent hlasů. "Myslím, že jsme schopni dostat se do výsledku 35 až 40 procent, pokud neuděláme nějakou tragickou chybu," řekl Paroubek v Právu.

Podle něj ODS v preferencích ztrácí, protože vede primitivní kampaň. "Během týdne nejsou nic schopni změnit, my jsme se od menších stran snažili vyjmout návrhy, které jsou zajímavé pro jejich potenciální voliče a získat je," dodal předseda ČSSD.

Velká koalice? Jen v havarijním případě

Podle Paroubka strana při dobrém volebním výsledku získá nekomunistického koaličního partnera. Paroubek velkou koalici s ODS odmítl. Připustil ji pouze v "havarijním případě". Volby by tak musely skončit, jak on říká, sto na sto.

"Komunisté nemají zájem na vládní spolupráci, mnohokrát to řekli," dodal Paroubek s tím, že nemá smysl strašit před vládou s komunisty. "Ani komunisté, ani ježibaba v naší vládě nebudou," zopakoval v Právu Paroubek svůj oblíbený bonmot.

Vymezil se i ke straně Miloše Zemana. Podle něj nemá smysl volit stranu, která se stejně do sněmovny nedostane. "Hlasy pro stranu, která stejně propadne, jsou vyhozené hlasy a to se budeme snažit lidem v závěru kampaně sdělit," přiblížil strategii ČSSD Paroubek.

Související:
Liška jako inspektor Trachta: Ať si Paroubek vezme náš program celý

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…