Pilarová se opřela do levice, od té doby čelí vulgárním útokům

24.05.2010 13:01

Zpěvačka Eva Pilarová ParlamentnímListům.cz řekla, že v případě stanutí Jiřího Paroubka v čele státu hodlá emigrovat. Svým ostrým vyjádřením spustila vlnu vulgárních útoků proti své osobě.

Pilarová se opřela do levice, od té doby čelí vulgárním útokům

"Ano, přišly mi negativní maily," potvrdila přes SMS zpěvačka Eva Pilarová ParlamentnímListům.cz. "Jeden z nich mně radil, ať s sebou vezmu do emigrace Havla, knížete, ODS, TOP 09 a taky VV a Klause, ten mě pobavil." Jak Pilarová dále potvrdila, na žádný z těchto agresivních mailů neodpovídá.

Velkou kritiku její osoby vzbudila odpověď na otázku, jak coby pravicová volička pohlíží na levicové politiky. "Říká se, že lidé mají takové politiky, jaké si zaslouží, ale já jsem zas tak strašná nebyla, abych si zasloužila Paroubka v čele státu. Nikdy jsem sice o emigraci neuvažovala, ale pokud by se toto stalo, opravdu bych emigrovala." Předsedu sociální demokracie dále obvinila z diktátorských praktik. Na to jako první reagoval poslanec ČSSD Vítězslav Jandák.

Nadávky postihnout nejde, tvrdí právnička

"Prosím vás, Evička během osmi let vlády sociální demokracie žila v diktatuře? My jsme tady vládli osm let! Proč teda neemigrovala během těch osmi let?" sdělil Jandák ParlamentnímListům.cz.

Nejostřejší slova však nepadala z úst politiků, ale čtenářů. Ve stovkách diskuzí se například psalo: "Nechť třeba táhne k čertu a s ní každý modrofil." Dále pak: "Vážená, pokud to nevíte, tak máte alzheimra." Desítky čtenářů také jízlivě komentovaly její zpívání během vlády KSČ. Mnoho příspěvků doprovodilo komentář vulgárními slovy a osobními útoky.

Právě v té souvislosti sdělila právnička Klára Slámová ParlamentnímListům.cz, že jsou víceméně nepostižitelné. "Za nadávky jsou postihování lidé možná, pokud se to stane, například na úřadě, ale ne v internetové diskusi. Pokud jde o urážky, tak v tomto případě je těžké prokázat, kdo konkrétně seděl u počítače, který může používat víc lidí. Já osobně si nepamatuji příklad, že by někdo byl trestně postižen za něco, co napsal do diskuse," zdůraznila Slámová.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan, nep

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …