Nečas ani Paroubek si nekoukali do očí, to mě překvapilo, řekl odborník

23.05.2010 12:09

Partii televize Prima sledoval také marketingový odborník Břetislav Polách. Toho nejvíc překvapilo, jak shodný mediální postup oba lídři zvolili.

Nečas ani Paroubek si nekoukali do očí, to mě překvapilo, řekl odborník

"Hned v první minutě překvapil lídr ODS Nečas, usmál se. Pan předseda Paroubek jen suše odpověděl na pozdrav, lídr Nečas se usmál, podíval se do kamery a popřál hezké poledne," řekl Polách pro ParlamentníListy.cz. Nedělní Partie televize Prima byla první ze tří velkých diskuzí, kterých se Jiří Paroubek a Petr Nečas zúčastní.

"Druhou, možná ještě podstatnější skutečností je to, jak oba politici přistoupili na stejnou hru. Oba se jen minimálně dívali do očí, moderátor jakoby ani neexistoval a partnera jim tak dělala především kamera. Petr Nečas, který to v minulosti nedělal vůbec, značně překvapil. Toto není jeho zvyk a bylo vidět, že to pro něho není přirozené. Jiří Paroubek působil v dialogu s kamerou zcela bez problémů, dokonce měl mírně natažené nohy, to znamená, že byl úplně klidný," všiml si Polách.

Kamery nesnímaly vše, škoda, řekl odborník

Podle Polácha bylo vidět, že oba lídři přišli mluvit spíše k voličům, než k sobě nezájem.

"V první polovině pořadu nedošlo k jediné konfrontaci. Zárodek možného sporu byl pouze v momentě, kdy Petr Nečas nabídl Jiřímu Paroubkovi ruku a řekl mu, že by společně měli bojovat proti chudobě. Škoda, že pan Punčochář něco neřekl, působil značně do počtu."

Hlavní výtku však Polách vnímá ve stylu přenosu pořadu."Prima měla zabírat politiky spíše v polocelku, od pasu výš. Důležitá byla komunikace rukou, ale kdykoli k tomu mohlo dojít, záběr se stočil přímo na celkový záběr obličeje. Divák tak nemohl vidět gesta, to je škoda," uzavřel Polách.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …