Co dělal Paroubek před a po duelu na Primě

23.05.2010 15:05

Je krátce po desáté hodině. Před budovou televize Prima na pražské Palmovce je nezvykle rušno. Připravují se fotografové, chystá se kamera a mikrofony.

Co dělal Paroubek před a po duelu na Primě

Kolemjdoucí na ulici zajímají více pobíhající novináři, než muž v šedém obleku se zelenou kravatou, který soustředěně sleduje příjezdovou cestu od Libeňského mostu. Petr Dimun, poradce a vedoucí PR sekce Lidového domu, očekává příjezd předsedy Jiřího Paroubka.

Konečně se v dáli objevuje černý superb, vjíždí na chodník a zastavuje až u vchodu. Všichni jsou na nohou. Novináři ukončují telefonické hovory v polovině, ochranka se automaticky staví k vozu a sleduje každý podezřelý pohyb. Je tu Jiří Paroubek se svou ženou Petrou.

Petra manželovi v rychlosti urovná sako a už nastupují novináři s množstvím otázek...bez odpovědí. Šéf ČSSD bere za ruku ženu, nezapomene na své oblíbené výzkumy a grafy a s úsměvem si razí cestu přímo do budovy.

 

Mezitím pokládá telefon zaneprázdněný člověk v šedém, mluvčí ODS Martin Kupka. Jeho předseda přichází zanedlouho a po svých. S modrými deskami přistupuje skromně k novinářům, kteří se snaží do svých reportáží vymámit alespoň nějaké vyjádření.

Mají štěstí, volební lídr z Polygonu jim ochotně věnuje minutu času, pak následuje svého oponenta a zmizí za dveřmi. Nyní už jsou obě politické špičky v rukách televizního štábu a moderátora Jana Punčocháře. Duel začíná (DUEL Nečas Paroubek)  

Ve dvanáct hodin, po skončení debaty, se dveře otevírají a vychází Jiří Paroubek. Společně s Petrou nasedají do přistaveného vozu a odjíždí.

Lídr ČSSD má nabitý program, proto musí následný oběd spojit s prací. Do bistra Nordsee v nákupním centru na Arkádách ho tedy doprovází poradce Petr Dimun, aby společně vyhodnotili souboj s Nečasem.

Čtěte také:


Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …