Lidé se stydí přiznat, že nás volí, uznává Nečas

24.05.2010 9:35

Nejsem naivní, abych si myslel, že je možné změnit obraz politické strany několik týdnů před volbami, tvrdí v rozhovoru pro Hospodářské noviny lídr ODS Petr Nečas.

Lidé se stydí přiznat, že nás volí, uznává Nečas

Petr Nečas je přesvědčen o tom, že odvoláním Mirka Topolánka z čela strany se zabránilo dalšímu propadu. Přesto se podle něj voliči ODS stydí stále přiznat, že budou ODS volit.

„Z našich analýz a průzkumů vyplývá, že kdyby byl předsedou dál Mirek Topolánek, byli bychom na tom hůř. Obměna ale měla být rychlejší, takhle jsme ztratili dva týdny kampaně. Důležité je, že teď naše průzkumy ukazují obrácení trendu, sbližování preferencí s ČSSD," říká v rozhovoru pro Hospodářské noviny (HN).

Přesto prý ODS nechce, aby byl Topolánek „z dějin ODS vyzmizíkován. „Mám pro něho připraveno nějaké řešení. Jaké to bude, řeknu až po volbách," uvedl k Topolánkovi Nečas.

TOP 09 sílí díky nám
„Letos se stává ODS poprvé to, co se dříve dělo levicovým stranám - lidé se v průzkumech stydí přiznat, že budou ODS volit. V minulosti proto byly výsledky levice lepší, než průzkumy ukazovaly," řekl dále pro HN lídr ODS s tím, že to, co občanští demokraté „předváděli" v minulých měsících, velkou část voličů znejistilo.

„Chování ODS od loňského léta zjednodušeně řečeno vyrobilo TOP 09 s její voličskou podporou. My jsme k nim část voličů doslova vehnali," řekl dále Nečas.

Zdůraznil, že TOP 09 po celou dobu jde ostře proti ODS. „Vymýšleli si, že jsme ve skutečnosti sociální demokraté, že posíláme Českou republiku do Řecka - to byla podpásová lež," vysvětlil.

Čtěte také:
Nečas na nás útočí kvůli domluvené koalici s Paroubkem, varuje kníže

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…