S Jágrem se o politice bavíme často, říká Šlégr

24.05.2010 18:23

Sport je dlouhodobě podfinancován a ani krásný úspěch českých hokejistů nezmění to, že je třeba se sportu a práci s mládeží mnohem víc věnovat, říká Jiří Šlégr.

S Jágrem se o politice bavíme často, říká Šlégr

Dvojka kandidátky ČSSD v Ústeckém kraji, zlatý medailista z Nagana, Jiří Šlégr odmítá, že by sociální demokraté v probíhající předvolební kampani hodlali nějak využívat letošní vítězství českých hokejistů na mistrovství světa v Německu.

"Je to obrovský úspěch těch kluků a s politikou to nemá co dělat," zareagoval Šlégr na dotaz serveru ParlamentniListy.cz.

Nedělní triumf českých hokejistů prý sledoval na "domácí" půdě v Litvínově. Na Staroměstské náměstí v pondělí sice zavítat nemomhl, protože prý neměl čas, s týmem ale podle svých slov byl v kontaktu. "S Jardou Jágrem jsem si volali každý den," řekl.

Na dotaz, zda platí stále slova předsedy ČSSD, který po neúspěchu českých hokejistů na přechozím velkém podniku, olympiádě ve Vancouveru, prohlásil bojově, že český hokej bude potřebovat mnohem větší podporu vlády, aby opět konkuroval Rusku či Kanadě, Šlégr zareagoval s tím, že se ziskem titulu se z dlouhodobého pohledu nic nezměnilo.

"Peníze v českém sportu chybějí, na tom se shodli odborníci napříč politickým spektrem," poznamenal Šlégr.

"Titul mistra světa může nastartovat sebevědomí mladých hráčů. Ale i Jarda Jágr dnes na tiskové konferenci řekl, že toto vítězství na mistrovství světa neznamená, že bychom neměli vidět ty problémy, které momentálně máme," uvedl vítěz Stanley Cupu z roku 2002.

Rozbroje mezi hokejisty kvůli politice? Nic takového

O politice se prý se svými bývalými spoluhráči baví často. "Samozřejmě to konzultujeme dost často. Bavíme se hlavně s Jardou Jágrem, ale i další kluky to zajímá," řekl Šlégr.

A odmítl, že by mezi ním a jinými hokejisty, kteří v minulosti vyjádřili podporu pravicové politice, panovaly nějaké rozbroje.

ČTĚTE TAKÉ:
Paroubek v kampani prodá neúspěch hokejistů. Otevřel kluziště
Paroubek popřál hokejistům. Bolševické žvásty, reagují fanoušci 

Zatím prý nemá přesně jasno v tom, na jakém postu by měl po možném volebním vítězství ČSSD zasednout.

"O tom ještě nemám přesné představy, počkejme až, jak dopadnou volby. Ale samozřejmě bych chtěl začít u mládeže, to je ten pilíř," uvedl Šlégr.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ol

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…