Dvořáková promluvila o plzeňských právech. Teď dostane padáka

24.05.2010 19:16

Politoložka a předsedkyně akreditační komise Vladimíra Dvořáková říká, že hlavním problémem nejsou ztracené indexy ale naprosto nestandardní a nedovolené postupy ve studiu. Teď ji za to čeká vyhazov.

Dvořáková promluvila o plzeňských právech. Teď dostane padáka

Paní Dvořáková se domnívá, že politikům v čele akreditační komise vadila hlavně proto, že upozornila na hlubší souvislosti na Právnické fakultě v Plzni. „Vytvářela se skupina lidí, která měla vliv na fungování tohoto státu. Těžko to mohu dokázat, ale společnost by měla být opatrná," uvedla Dvořáková ve Dvaceti minutách Radiožurnálu..

Promluvila, v čele akreditační komise končí

Někteří politici proti ní začali vystupovat. Například Mirek Topolánek prohlásil, že její opětovná kandidatura je nepřijatelná. „Akreditační komise řešila tuto kauzu velmi dlouho. Chtěli jsme pozastavit fakultě akreditaci. Potom jsme ale dostávali nepravdivé podklady. Souvislosti nám docházely, až když je začali objevovat novináři. Nic špatného jsem neudělala," prohlásila Dvořáková.

Ti, co se proti ní vyjadřovali jsou prý hlavně ředitelé soukromých škol, kteří si ze školství chtěli udělat byznys a ona jim neudělila akreditaci. „K mé nominaci se vyjadřovala rada škol, rektoři. Nikde nebyla výtka, prošlo to celým ministerstvem školství. Nevím, kde tedy našli pochybení oni," vyjádřila se politoložka.

Problém nebyl jen se ztracenými indexy

Většina lidí se domnívá, že není správné soudit bývalé studenty práv za to, že si nepamatují jména profesorů nebo že nemají index. To je však rozšířená lež.

"Nejde o to, jestli mají index, ale že zkoušky zapisovali referentky bez předepsaných náležitostí. Studenti se zapisovali v jiných termínech, dělali zkoušky v jiných termínech, jejich komise nebyla schválená. Tituly se odebírají až v případech, kdy studium bylo opravdu velmi nestandardní," řekla Dvořáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…