Vláda chce tajně „sanovat“ liberecké MS v lyžování

25.05.2010 9:06

Stát chce údajně zaplatit dluhy, které zbyly po mistrovství světa v lyžování v Liberci. Vše se má odehrát krátce po volbách. Uvedl to server Aktuálně.cz s tím, že již existuje dohoda mezi ministerstvem školství a vládou.

Vláda chce tajně „sanovat“ liberecké MS v lyžování

Dluh v Liberci za mistrovství světa po týmu vedeném Kateřinou Neumannovou činí 106 milionů korun, ale může být i vyšší kvůli úrokům z prodlení.

„Je domluvené, že se o dluh ve výši 80 milionů napůl podělí ministerstva školstv a financí. Materiál by měl jít příští pondělí ministrům přímo na stůl," řekl Aktuálně.cz pod podmínkou anonymity vysoce důvěryhodný zdroj.

Aktuálně,cz v této souvislosti připomíná, že premiér Jan Fischer sliboval, že vláda dluhy po organizátorech mistrovství světa platit nebude. Server má ale údajně k dispozici dopis ministryně školství Miroslavy Kopicové, ve kterém žádá premiéra Fischera, aby zařadil bod věnující se mistrovství na jednání vlády, které proběhne 31. května.

To, že má být dluh zaplacen vládou, potvrzuje jak Jan Kocourek, do jehož gesce sport na ministerstvu školství spadá, tak i primátor města Liberce Jiří Kittner. "Vím, že se o tom bude rozhodovat, protože má konečně přijít do vlády závěrečná zpráva o mistrovství," řekl k tomu primátor Kittner. "Samozřejmě bychom chtěli, aby to stát zaplatil," dodal.

Stát chce prý sanovat především přímé ztráty pořadatelů, jejich celková výše činí 339 milionů korun. Na to dá dotaci 80 miliónů. Rozpočet organizační části šampionátu přitom činil 623 milionů korun a 200 miliony se na něm podílela i Mezinárodní lyžařská federace (FIS). 
 

Stát vedle prostředků na organizaci závodů zaplatil již ze svého rozpočtu 1,2 miliardy korun na vybudování a opravy lyžařských areálů a ostatní infrastruktury.

Čtěte také:
Kumpošt (KDU-ČSL): Pomáhat je vlastní naší morálce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

9:11 „Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Za mého dětství se říkávalo, že brambory jsou pokrmem chudého lidu,“ vzpomín…