Vedení TOPky jako masky levice. Dílo ODS nebo jejího béčka VV, směje se Kalousek

25.05.2010 11:11

Na stránkách denního tisku se objevily inzeráty, na nichž jsou lídři TOP 09 stylizováni do podoby masek Jiří Paroubka, Davida Ratha a Vojtěcha Filipa. Nejčastěji skloňovaní zadavatelé ODS a VV jakékoli spojení odmítají.

Vedení TOPky jako masky levice. Dílo ODS nebo jejího béčka VV, směje se Kalousek

Nevěříte? Před volbami vidíte lídry TOP 09 Schwarzenberga, Kalouska a Parkanovou, po volbách zjistíme, že za jejich maskami se skrývají, Paroubek, Rath a Filip. Tento inzerát připomínající možnou povolební spolupráci TOP 09 s levicí hodně rozlítil místopředsedu Miroslava Kalouska, jenž je na inzerátu vyfocen při podání rukou s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem poté, co se v roce 2006 dohodli na sestavení vlády.

„My jsme to trochu prověřovali a vypadá to, že je to pokračování od ODS, nebo od jejich sbratřeného béčka Věcí veřejných. My ale důkazy nesbíráme, to je vaše práce," uvedl pro ParlamentníListy.cz Kalousek. TOP 09 ve svém nejnovějším vyjádření vnímá inzeráty jako politické prohlášení ODS, že po volbách chystá koalici s ČSSD s přispěním Věcí veřejných. 
"V příšeří české politiky se pohybují osoby, pro které se již všeobecně ujalo označení „kmotři". Tyto osoby mají pevné vazby na ODS, ČSSD i Věci veřejné", opřel se v tiskové zprávě výkonný výbor TOP 09 do politické konkurence.

Máme transparentní kampaň, hájí se Věci veřejné

Napadené strany to však striktně odmítají. Za ODS to popřel volební manažer Ivan Langer a pro ParlamentníListy.cz se k němu přidal mluvčí strany Martin Kupka. „My jsme chtěli dát voličům relevantní sdělení, že nemají volit Paroubka. To jsme rozběhli v jedné inzertní vlně, ale nynější inzeráty s fotografiemi Vlasty Parkanové, Karla Schwarzenberga, Miroslava Kalouska, Davida Ratha, Jiřího Paroubka a Vojtěcha Filipa naše opravdu nejsou," tvrdí Kupka.

Podobná reakce přišla i ze strany další Kalouskem jmenované strany. „Věci veřejné si můžete škrtnout," reagovala na podezření mluvčí Petra Hrůšová. „Máme svůj vlastní styl kampaně, která je transparentní. Máme na ni vždy uvedeno své logo a tváře Věcí veřejných," odmítá Hrůšová jakoukoli spojitost strany s hodně diskutovaným inzerátem.

Kromě politického boje může jít i o komerční využití

Kromě politických konkurentů se nabízí možnost hledat zadavatele v jiných sférách. „Mohlo dojít ke zneužití volební kampaně pro komerční využití," naznačuje mluvčí ODS Kupka směr pátrání. Na inzerátu je uveden odkaz na webové stránky, na nichž je jako partner uvedena firma Kentoya Free Ride. Obchodní ředitel Dalibor Rohan ale tvrdí, že o zadání inzerátu nic neví. Vedle velkého loga firmy Kentoya najdete na webu www.tvojevolba.cz i inzeráty, které vzbudily v posledních dnech tolik vášní. 

Související:

Proti TOP 09 nevedeme negativní kampaň, říká Langer 

TOP 09 požene k soudu použití jejich loga na billboardu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…