Zemanovci jsou sami extremisté, opáčí ředitel islámského centra

26.05.2010 8:44

V očích muslimů je Miloš Zeman stejnou volební alternativou jako ultrapravicová Dělnická strana sociální spravedlnosti. Myslí si to ředitel Islámského centra v Praze Vladimír Sáňka.

Zemanovci jsou sami extremisté, opáčí ředitel islámského centra

Desetitisícová islámská komunita v Česku favorita do parlamentních voleb nemá. Zato ale ví, koho určitě volit nebude. Na černou listinu muslimů, které jinak dominují ultrapravicové partaje, přivedl SPOZ svými výroky předseda strany Miloš Zeman.

A olej do ohně nyní přilil místopředseda Vladimír Hönig. Přihlásil se k diskusnímu zájmovému kroužku Islám v ČR nechceme.

"Nedělá mi to radost, když se ve společnosti objevují takovéto vyloženě extremistické pohledy. Tito lidé vůbec nerozumí tomu, co pro náš osobní život islám znamená a chtějí to tady zakazovat. To do demokracie vůbec nepatří," zahazuje volební lístek zemanovců Vladimír Sáňka, ředitel Islámského centra v Praze.

Zeman už si za své protiislámské výroky vysloužil trestní oznámení a kritiku občanských iniciativ, že zneužívá xenofobní nálady ve společnosti, aby upoutal voliče.

„Nechápu jak politik na této úrovni může takto mluvit, a kdo z nás to slyšel, Zemana určitě volit nebude. Stejně jako Dělnickou stranu sociální spravedlnosti nebo jiné, které se vymezují vůči přistěhovalcům a menšinám," pokračuje v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz Sáňka.

Každý bude volit podle sebe, Zemana ale těžko

Organizace zastupující zájmy menšin stále silněji apelují na své posluchače, aby nerezignovali na své občanské právo a šli volit. Například Asociace romských občanských iniciativ přímo Romům doporučuje, aby dali hlas ČSSD. Ne tak ovšem pražské islámské centrum.

Související:
Paroubek moc slibuje. Volit jej nebudu, tvrdí Gipsy.cz
Aktivisté burcují Romy k volbám. Program ČSSD je prý nejlepší

"Nějaký manuál, to tedy nemáme. Necháváme to čistě na každém z nás, jak se rozhodne. A že bychom někomu nějakou stranu doporučovali, to už vůbec ne," tvrdí Sáňka. Dodal navíc, že podle něho se v Česku politické strany programově nevymezují proti muslimům v takové míře jako v západní Evropě, například v Nizozemí.

Hönig, podobně jako před ním Zeman, na internetu varoval čtenáře před údajnou hrozbou islámského fundamentalismu v Evropě. Šéf SPOZ si začátkem měsíce vysloužil trestní oznámení za výrok, že se „budeme muset rozhodovat mezi civilizací lásky a civilizací nenávisti".

ČTĚTE TAKÉ:
Zemanovec Hönig proti muslimům: V ČR vás nechceme
Hrdina (VV): Kolik muslimů znáte osobně, pane Hönigu?

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …