Zelení i s levnou produkcí konkurují TOP 09

26.05.2010 12:38

RECENZE Redaktora serveru ParlamentniListy.cz zaujala pětice předvolebních videí Strany zelených. Za málo peněz zelení natočili klipy, které mohou konkurovat i výpravné námořnické scenérii TOP 09.

Zelení i s levnou produkcí konkurují TOP 09

Do přehlídky předvolebních videí, které server ParlamentníListy.cz dlouhodobě sleduje, zasáhl černý kůň, respektive zelený, Strana zelených.

Její poslední série předvolebních videí Zelený vs. Červený/Oranžový/Modrý/Bledý červený respektive Zelená vs. Modrý je překvapivým konkurentem pro zatím patrně nejlepší spot TOP 09.

Zelení nekonkurují vizuálem, výprava je oproti spektakulární kreslené zábavě TOP 09 velmi spartánská - bílé pozadí, dva lidé a jedna scénka, to je vše. Sedne-li scénář a herci, práce na jedno odpoledne. Ale v jednoduchosti je tentokrát síla. A zelení navíc natočili vcelku vyrovnaných videí hned pět.

Klipy ve stylu stand-up show, které byly uvolněny poslední týden před volbami, mají lidově řečeno ksicht. Jejich cílem zjevně není prodávat program strany, ale spíše zlepšit její image, což zelení (ale nejen oni) v bitvě o nerozhodnuté voliče potřebují jako příslovečnou sůl.

Zelený vs. Oranžový

První z pětice videí. Na ostře nasvícené bílé scéně se objevuje předseda Strany zelených Ondřej Liška s mladým mužem v oranžovém triku, který přehnaně teatrálně vykřikuje "první tři dny placené nemocenské! regulace cen energií!" a tak dále.

Ačkoli to ve videu nepadne, narážka je pro voliče víc než zřejmá. Video je v rámci svého zacílení trefné a lehce mi vadí jen to, že Liška, jakožto zelený, má spíše žlutozelené než zelené tričko.

Hodnocení: 8/10

Zelená vs. Modrý

Stejný herec, jako se objevil v předchozím klipu v oranžovém triku, je teď modrý. To může být trochu handicap, i když na druhou stranu, lze to chápat i jako narážku na převlékání politických barev.

Tento klip se poměrně vtipně trefuje do poměru zastoupení mužů a žen v politice nebo faktu, že ženy za stejnou práci berou v průměru méně peněz než muži.

Hodnocení: 8/10

Zelený vs. Červený

Zejména díky bezprostřednímu herci v roli "Červeného" můj favorit. Zacílení na mladé voliče se tu daří snad nejlépe a kdo někdy zkoušel projet ucpanými cestami v Praze, Brně či Ostravě, může si ke konečnému hodnocení přidat ještě bod k dobru.

Vadí mi zas jen to tričko... Když Červenej říká "zelenej, srdcařík, má to tady na triku" a při tom významně poplácává svého kolegu, říkám si, kde je ta zelená.

Hodnocení: 9/10

Zelený vs. Bledý červený

Ani toto video není vůbec špatné, naráží na absurditu a netoleranci některých stran k homosexuálům. Jen pointa s bio kečupem mne tentokrát tolik nepobavila a také se přistihuji při úvahách, zda podkresová hudba z reklam na Apple, která hraje u všech videí, je to pravé.

Hodnocení: 7/10

Zelený vs. Modrý

Před kamerou se objevuje herec z předchozího klipu a po čase opět i Ondřej Liška. Liškovi promíjím, že je ze všech vystupujících patrně nejslabší herec, jeho konverzace s "Modrým" je totiž opět trefná, navíc výběrem lexikálních jednotek nepůsobí vůbec šroubovaně, jak se často u podobné produkce stává.

"Třeba před volbama nekradu," říká Modrý. - "Jako vůbec?," táže se ho Liška. - "No, to nekradu." - "A po volbách?" - (Modrý jen mávne rukou) "A po volbách můžeš prosímtě všechno, draku."

Hodnocení: 8/10

PŘEČTĚTE SI I DALŠÍ RECENZE SERVERU PARLAMENTNILISTY.CZ:

Spot ODS tryská emocemi. Ale žádné neprobouzí
Písnička pro Škromacha: Volte ho, nechcete-li umřít hlady
Předvolební pásmo spotů očima redaktora: Tohle není Spielberg

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…