Jágr pro ParlamentníListy.cz: Na Topolánka se mě neptejte. Zatím

26.05.2010 21:08

S Jirkou Šlégrem máme rozdílné politické názory, ale nehádáme se, řekl serveru ParlamentniListy.cz hokejista a podporovatel ODS Jaromír Jágr.

Jágr pro ParlamentníListy.cz: Na Topolánka se mě neptejte. Zatím

ODS se před volbami opět může spolehnout na podporu hokejisty Jaromíra Jágra. Ten v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz přiznal, že na sledování politiky nemá kvůli sportovnímu nasazení moc času, "svým" barvám ale i po výměně lídra týmu věří.

"Většinu času jsem mimo republiku, takže na politiku nemám zrovna moc času. Ale nikdy jsem neskrýval, že podporuji ODS a nemám důvod to měnit," řekl Jágr.

Přestože před časem přiznal, že jeho neojblíbenějším politikem je Miloš Zeman a na tuzemské scéně se objevila i řada nových politických stran, nikdo ho prý s žádostí o podporu neoslovil. "Asi by si to ani nedovolili, protože stejně všichni vědí, že jsem vždy podporoval ODS," poznamenal.

ODS je podle něho tou pravou stranou pro to, aby česká ekonomika nedopadla jako řecká. "Pro mě je důležité, aby tu lidé byli šťastní. Nechci, abychom se za deset patnáct let znovu sešli na Staromáku ne proto, že jsme vyhráli titul mistra světa, ale proto, že je tu krize jako v Řecku. To by mě moc ranilo."

O politice bych se se Šlégrem hádat nechtěl

Server ParlamentniListy.cz zajímalo, jak si v politických tématech rozumí se svým dlouholetým spoluhráčem a kolegou ze zlatého týmu z olympiády v Naganu Jiřím Šlégrem. Šlégr, který kandiduje v květnových volbách za konkurenční ČSSD, totiž tento týden Parlamentním listům řekl, že právě s Jágrem politiku často rozebírá.

Související:

"S Jirkou jsme dlouho hráli v Pittsburghu a celkově jsme spolu strávili hodně času, takže ho neberu jako politika, ale jako kamaráda. To, že podporuje jinou stranu než já, proto neznamená, že ho budu nenávidět. Pro mě je to dobrý člověk a je mi jedno, jaký má politický názor," zareagoval na dotaz Jágr.

O politice by se prý hádat ani nechtěl. "Nedovolil bych si hádat se s někým o politice, protože jí nerozumím zdaleka tolik jako hokeji. A nepřišel jsem tu říkat, koho mají lidé volit, přišel jsem tu jen jako jeden z voličů vyslovit svůj názor a podporu. Proběhly tu určité změny a já chci říct, dejte ODS šanci. Přemlouvat nikoho ale nechci," uvedl.

Na dotaz, kdo na něho působí jako lepší lídr, zda Petr Nečas, nebo Mirek Topolánek, si neodvažoval odpovědět. "Až čas ukáže, kdo je lepší. Ale teď se do žádných srovnání pouštět nechci," řekl Jágr.

Místo dresu pálenka

Jisté je, že na předchozí tiskové konferenci se současným lídrem ODS Petrem Nečasem Jágr sršil dobrou náladou. Nečas tomu totiž dopomohl vhodně zvoleným dárkem.

Výměna dresů se sice neudála, Nečas však Jágrovi předal něco jiného. Jakožto politik ze Zlínského kraje tamní specialitu, tradiční švestkovou pálenku. "Je to k zevnímu i vnitřnímu použití, takže tradiční moravská slivovice. Možné použít i v tréninku," poznamenal dobře naložený Nečas.

Ten pobavil auditorium jednou, když na dotaz jedné z novinářek, proč Jágr podporuje ODS, když jeho nejoblíbenějším politikem je Miloš Zeman, lídr ODS pohotově vstupil do řeči se slovy: "To ještě neznal mě."

Jágr pak odpověděl, že Zemana sice uznává jako politika, ale co se stran týče, má nejblíže ODS. "Jsem Čech. Stejně tak můžu říkat, že jako hráče uznávám Alexandra Ovečkina, ale to neznamená, že budu fandit Rusku."

Čtěte také:


Foto: Ondřej Leinert

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert, Jan Černý

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…