Nejsem Bártova loutka, vzkazuje John vyškrtnutému Véčkaři

27.05.2010 11:59

Předseda John je jen loutka, tvrdí v rozhovoru pro Právo vyškrtnutý kandidát za Věci veřejné. Lídr VV pro ParlamentníListy.cz označil podobné výroky za paranoidní.

Nejsem Bártova loutka, vzkazuje John vyškrtnutému Véčkaři

Dva dny před volbami sesadily Věci veřejné ze třetího místa ústecké kandidátky Josefa Horvátha, a ten se vzápětí obul do stranických špiček. Za jeho odvoláním prý stojí jejich obava, že by díky kroužkování přeskočil lídra. Oficiálním důvodem byl černý výlep předvolebních plakátů. V rozhovoru pro Právo Horváth tvrdí, že stranu zažaluje, že ho zneužila. Investoval prý milion korun, protože mu řekli, ať vše financuje, že až strana bude mít, tak mu to vrátí.

Věci veřejné jsou podle něj stranou o dvou lidech - Bártovi a Dobešovi. „Ti, co rozhodnou, to se musí stát. Pana Radka mají asi nějak podvázaného. On poslouchal jako hodiny. Na grémiu, které rozhodlo o mém odvolání, Dobeš vzal faktury, které dokazovaly, že jsem černě nevylepoval, a hodil je na stůl a řekl, že ho to nezajímá," stěžuje si Horváth v Právu.

Z mítinku Horvátha jsem byl v šoku, říká stranický lídr

„Překrucuje skutečnost," reagoval pro ParlamentníListy.cz předseda Věcí veřejných Radek John na obvinění. Připomněl, že se Horváth v minulosti nabídl nabídl Věcem veřejným, že má za sebou tři tisíce Romů (sám je Rom), a že může straně pomoci se s romskou komunitou domluvit. Stal se dokonce tajemníkem, ale pak se ukázalo, že mu nadřízené postavení zachutnalo.

„Zjistili jsme, že odmítal některé schopné lidi s tím, aby k Věcem veřejným vstoupili až po volbách. Takže o pozici se bál on," uvádí lídr VV. Pro špatnou komunikaci ho nakonec museli odvolat z funkce tajemníka. „Byl jsem na jednom jeho mítinku a byl jsem v šoku. Zařekl jsem se, že s ním už nikdy nepojedu. Uvědomil jsem si, že je rizikem pro Věci veřejné," prozrazuje Radek John osobní zkušenost s vyškrtnutým kandidátem.

Johna jímá hrůza z údajného milionu vydaného na kampaň

„Pan Dobeš, který je personalistou a má na starosti rizikové kandidáty, mu opakovaně říkal, že chceme dělat čistou politiku a že nás jeho chování a jednání včetně černých výlepů poškozuje. Nedal si ale říct," řekl pro ParlamentníListy.cz předseda Věcí veřejných s tím, že údajně předložené doklady byly jen nějaké papíry, které s fakturami neměly nic společného.

„Ještě teď mě jímá hrůza, když si čtu v novinách, že dal milion do kampaně. Veškeré financování u nás šlo přes ústředí, kde k tomu je vedené samostatné účetnictví. Takže si vymýšlí, že by mu někdo slíbil, že mu strana peníze vrátí, až bude mít. Je to paranoidní," tvrdí John. Ochotně se rozpovídal i o své údajné roli loutky. „Můžu všechny ubezpečit, že Radek John je podvázaný a cítí se vázaný. Ale jen vůči voličům, nikomu jinému," uzavírá předseda Věcí veřejných.

Související:

Šťovíček (VV): Pan Horváth o svém stažení z kandidátky lže  

Horváth (VV): Uvnitř VV zvítězily negativní tendence 

Foto: Hans Štembera


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…