S pravicovými politiky budou lidé ústy rýt v zemi, burcuje Jandák

27.05.2010 18:05

Volby jsou za dveřmi a k volebním urnám se nechystají jen obyčejní občané, z nichž mnozí nadávají na současnou politickou situaci, ale také sami představitelé politického života. Kde budou například volit poslanci Jandák, Filip, Kalousek nebo místopředsedkyně sněmovny Němcová?

S pravicovými politiky budou lidé ústy rýt v zemi, burcuje Jandák

Jihočeský lídr za sociální demokracii Vítězslav Jandák bude v pátek odpoledne volit na obecním úřadě v Žíteči na Jindřichohradecku, kde trvale žije.

"Přijedu z Prahy a půjdu volit a pak budu čekat, jak dopadnou výsledky. Věřím, že pro nás dobře. Ať se lidi vzpamatují, protože s takzvanými „pravicovými" politiky budou skutečně rýt ústy v zemi. Hlavně ta většina lidí, kteří žijí od výplaty k výplatě," řekl pro ParlamentníListy.cz poslanec Vítězslav Jandák.

Předseda KSČM a poslanec Vojtěch Filip svou občanskou i stranickou povinnost volit, provede na základní škole na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích, kde bydlí. „Volit budu okolo 14. hodiny," řekl Filip.

Lídři TOP 09 jsou Jihočeši

K volbám se chystá třeba i exministryně obrany a poslankyně dříve za KDU-ČSL, nyní za TOP 09 Vlasta Parkanová. Protože má trvalé bydliště v Sezimově Ústí na Táborsku, bude volit tam. Kdy přesně, zda v pátek, či v sobotu, zatím ještě sama neví.

Její bývalý i současný kolega a místopředseda TOP 09, bývalý ministr financí Miroslav Kalousek půjde k volební urně až v sobotu. "Odvolím ve staré škole v Bechyni, tak jako již tradičně. Budu volit v sobotu dopoledne," prozradil politik, který věří ve značný úspěch své strany, které předsedá Karel Schwarzenberg.

V jižních Čechách bude volit třeba i soudce a předseda Ústavního soudu České republiky Pavel Rychetský. K volbám se chystá ve Strakonicích, tedy v místě, kde bydlí. Volil zde vždy a bude volit i nyní.

Poslanec a starosta Prachatic ODS Jan Bauer odvolí v pátek ve 14 hodin v Mateřské škole v Prachaticích. I on jako lídr jihočeské kandidátky věří ve velký úspěch. Proti němu ale stojí Vítězslav Jandák. Souboj tedy nebude jednoduchý.

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová pojede taky volit domů. Hlas do hlasovací urny vhodí v pátek ve dvě hodiny odpoledne v Mateřské škole ve Vysocké ulici ve Žďáru nad Sázavou na Vysočině.

Kodet bude na volčský průkaz volit pravici

Mezi voliči, kteří budou volit mimo adresu svého trvalého bydliště bude letos také malíř a dlouholetý příznivec ODS Kristian Kodet.

"K volbám chodím pravidelně a už jsem bál, že to letos poruším. V jihočeském Týně nad Vltavou chystám na sobotu výstavu a kvůli přípravám bych nestihl v Praze odvolit. I když žiju převážně na Táborsku, v Praze mám trvalý pobyt. Proto jsem si ale vyzvedl voličský průkaz a volit tedy budu právě na jihu Čech. Můj hlas dostane pochopitelně pravice, byť nemusím s některými věcmi souhlasit, levice můj hlas nikdy nedostane. Už ze zásady ne," prozradil Kodet.

Související:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…