Vše nasvědčuje středopravé koalici, přiznal Paroubek

29.05.2010 16:43

Místo pětatřiceti procent, které lídr ČSSD očekával, to vypadá, že sociální demokraté na Ústecku získají jen pětadvacet. I to jim zde ale stačí k vítězství. Celkově pak Paroubek již přiznal, že vládu nesestaví.

Vše nasvědčuje středopravé koalici, přiznal Paroubek

Předseda ČSSD Jiří Paroubek konečně vystoupil před novináři. Nikoliv v Lidovém domě, ale v Ústí nad Labem, kde kandidoval coby jednička.

Na svém brífinku na úvod pochválil regionální výsledek své strany a podivil se nad vysokou podporou malých stran.

"Překvapením je pro mě, že dvě menší pravicové strany, TOP 09 a Věci veřejné, jsou  v tomto kraji silnější," řekl Paroubek s tím, že zisk malých stran souvisí s odlivem voličů ODS.

Paroubek navíc připustil, že to nebude on, kdo bude sestavovat příští vládu. "Všechno nasvědčuje středopravicové koalici," uvedl bez nadšení. Průběžné výsledky sice hodnotil podle svých slov bez emocí, nezkrýval však zklamání.

Část hlasů sociálním demokratům ale podle Paroubka vzaly i  další malé strany. "Tak 2-3 procenta sociální demokracie podle mě v Ústeckém kraji získala Suverenita Jany Bobošíkové a Zemanovci," uvedl šéf ČSSD. 

"Náskok ČSSD nad ODS je v Ústeckém kraji osm procent," zdůraznil ale Paroubek s tím, že místo současných pětadvaceti procent hlasů, které povolební odhady ČSSD přiřkly, očekával zisk 32 až 35 procent hlasů.

V Lidovém domě nadále panuje ponurá nálada. Před novináře nikdo z politiků příliš nechodí.

Související:
Dvacet procent pro ČSSD. Odhad pokazil v Lidovém domě náladu

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…