Odcházím do politického důchodu, vzkázal Šlouf

02.06.2010 6:01

Nikdy neříkej nikdy, říká Šlouf o kandidatuře Miloše Zemana na prezidenta. Bude to ale záležet na samotném Zemanovi. Šlouf už se prý v politice angažovat nebude.

Odcházím do politického důchodu, vzkázal Šlouf

S koncem Miloše Zemana v čele SPOZ odchází také její volební manažer Miroslav Šlouf. "Moje pozice byla v zásadě vázaná na osobu Miloše Zemana. S tím, že skončil, tak já ani nemohu pokračovat," řekl Šlouf serveru ParlamentníListy.cz.

"Patnáct let jsme spolu pracovali a všechno má jednou nějaký konec. Už jsem taky v důchodovém věku, takže nejde o nic," dodal.

Na dotaz, zda se chystá odejít do důchodu zcela, zareagoval: "Do politického důchodu určitě."

Šlouf byl volebním manažerem Strany práv občanů Zemanovců. V minulosti chvíli zastával stejný post i v ČSSD. 16 let byl členem KSČ.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:
Šlouf spustil novou show. Jmenuje se 30 příběhů Miloše Zemana
Divím se, že se Šlouf ještě pohybuje v politice, řekl Bublan
Zeman má pět mítinků denně. Je v lepší kondici než já, říká Šlouf
Paroubek se mě bojí, říká Zeman. Trapně úsměvné, reaguje ČSSD

Mezi jeho majstrštyky patří autobus Zemák, s kterým Miloš Zeman obrážel republiku před vítěznými volbami v roce 1998.

V posledním roce byl Šlouf jedním z hlavních architektů dočasného návratu Zemana do velké politiky.

Provázela ho ale i kontroverzní pověst. Byl spojován s kauzou Olovo, dokumentem, který obsahoval návrh diskreditační kampaně proti někdejší populární političce ČSSD Petře Buzkové.

Podle Jiřího Paroubka zase sehrál důležitou roli při ovlivňování někdejších poslanců ČSSD Michala Pohanky a Miloše Melčáka, aby podpořili koaliční vládu Mirka Topolánka.

Politická rada Strany práv občanů už vydala prohlášení, podle něhož se chystá jít i do podzimních komunálních voleb.

Zeman a prezidentská volba? Ne, ale nikdy neříkej nikdy

Hlavní postava, Miloš Zeman, který se stáhl zpět na Vysočinu, se stal čestným předsedou strany. Zároveň Zeman už vyloučil, že by se v roce 2013 hodlal ucházet o prezidentské křeslo.

"Považuji to za naprosto vyloučené a to jsem říkal veřejně už předtím, protože bych pokládal za komické, aby na prezidentskou funkci kandidoval člověk, který nedokázal pro svoji stranu získat ani pět procent hlasů," řekl Zeman tento týden v rozhovoru pro deník Právo.

Šlouf na dotaz serveru ParlamentníListy.cz uvedl, že záleží jen na Zemanovi. Zároveň ale nebyl tak radikální. "V politice se pohybuji dost dlouho na to, abych věděl, že nikdy se neříká nikdy. Ale pokud by chtěl být prezidentem, bude to záležet na něm," řekl Šlouf.

Sjezd a Zemanův nástupce možná v září

Pro Stranu práv občanů teď začíná intenzivní hledání nového šéfa strany. "Každá strana potřebuje svého předsedu, takže samozřejmě hledáme. Zvolí ho sjezd, který podle mého osobního předpokladu bude začátkem září," uvedl Šlouf.

Konkrétní jména zmiňovat nechtěl. "Jména samozřejmě zaznívají. Ale nebylo by zodpovědné mluvit o tom, co teprve budeme řešit. Mohlo by se stát, že by to byly - jak se s oblibou říká - polibky smrti, pro ty dotyčné, kteří by eventuálně kandidovali," dodal.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…