Jiří Paroubek prý odjíždí relaxovat do Řecka. Lidový dům to popírá

01.06.2010 14:38

Jiří Paroubek odjíždí na dovolenou do Řecka. Situace v balkánské zemi přitom byla hlavním argumentem jeho politických konkurentů.

Jiří Paroubek prý odjíždí relaxovat do Řecka. Lidový dům to popírá

Odstoupivší lídr socialistů Jiří Paroubek údajně projevil velký smysl pro humor. Po neslavném vítězství ve volbách, které ČSSD v rozporu s očekáváním i prohlášeními Lidového domu neumožní sestavení vlády, jede neúspěšný kandidát na premiéra nabrat novou energii do země, která paradoxně stála za jeho faktickou porážkou. Tu sám Paroubek ještě umocnil rezignací na post předsedy strany, kterou v roce 2005, podobně jako sedm let před ním Miloš Zeman, vyvedl z hrozícího propadu voličské přízně.

Podle zdroje důkladně obeznámeného s děním v Lidovém domě je právě Řecko místem Paroubkovy letošní dovolené. Do země vynikajícího kozího sýra, oliv a astronomických dluhů by měl vyrazit během několika dnů. Je možné, že zde spolu se svou ženou Petrou navštíví i místo, kde paní Paroubkovou poprvé oslovila myšlenka sociálního státu.

Šéf sekce PR a marketingu Lidového domu Petr Dimun informaci popírá. "Na dovolenou do Řecka Jiří Paroubek nepojede," reagoval formou SMS na dotaz ParlamentníchListů.cz.

Jak se Petra socialistkou stala

„Když mi bylo devatenáct, naši se přestěhovali na Moravu. To bylo v roce 1992. Dala jsem hlas pravici," uvedla v rozhovoru v roce 2007 paní Petra, která v té době působila jako Paroubkova tlumočnice. Před návštěvou Řecka prý byla jasným pravicovým voličem.

„V té době jsem ještě snila, že budu úspěšná, bohatá, že budu jezdit na nejkrásnější dovolené, pořídím si dům a auto, záleželo mi na tom, abych měla na sobě jen značkové oblečení. A přitom jsem měla jedny džíny a dvě trika. Ale pak jsem odjela jako delegátka cestovní kanceláře do Řecka, kde jsem se spřátelila s jednou rodinou, která kdysi zakládala místní slavnou levicovou stranu PASOK. Během těch prázdnin se to ve mně zlomilo," uvedla tehdy paní Paroubková.

Botky od Diora

Balkánská země se poté v životě Paroubkových objevuje znovu. Petřina přítelkyně Margarita se letos v lednu stala kmotrou jejich stejnojmenné dcery. Média přitom poukázala na vpravdě luxusní výbavu značky Christian Dior, kterou malá Margarita od své kmotry dostala. „V Řecku je křest velkolepou událostí. Margarita (ta větší) jela nakoupit oblečení pro sebe i pro malou do Milána. Je sice dcerou starého a zasloužilého socialisty, ale v Řecku neznamená, že by levicově smýšlející člověk měl chodit v teplákách," reagovala tehdy Petra Paroubková na dotazy novinářů.

Naposledy pak Řecko zasáhlo do života Paroubkových tak, jak si nepředstavovali ani v nejhorších snech. Český volič totiž začal překvapivě citlivě reagovat na kampaň pravicové ODS a TOP 09, která balkánské země zdatně používala jako příkladu, kam se může ČR dostat, pokud se socialisté se svými předvolebními sliby dostanou do Strakovy akademie. Nezvrátil to ani protiargument lídrů ČSSD, kteří jako jasného viníka označili tamější pravicovou vládu, po níž PASOK už jen napravuje chyby. Názornou ukázkou dopadu kampaně je vtip, který krátce před volbami koloval na Facebooku: Štvou vás vaše děti? Zvolte ČSSD a pokazte jim celý život.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …