Paroubek chce být hejtmanem Ústeckého kraje

02.06.2010 9:57

Předseda ČSSD v sobotu oznámil, že do deseti dnů odejde z funkce šéfa a zůstane jen řadovým poslancem za Ústecký kraj. Nejspíš však bude za dva roky kandidovat v krajských volbách, aby se posléze stal hejtmanem.

Paroubek chce být hejtmanem Ústeckého kraje

Deník Aha! Dnes zveřejnil informaci, že Jiří Paroubek se zatím stáhne do ústraní a za dva roky pak bude kandidovat v krajských volbách s tím, že na Ústecku hodlá získat funkci hejtmana.

Jedinou podmínkou kandidatury je převést si trvalého bydliště do kraje. Přitom už během kampaně do sněmovních voleb si spolu s manželkou pronajal byt v centru Teplic.

Šéf děčínské ČSSD Jaroslav Foldyna reagoval: „Ano, za dva roky by kandidovat mohl, zákon mu to umožňuje." Petr Dimun naopak prohlašuje, že Paroubek nic takového nemá v úmyslu.

Více: Paroubka porazil sám Paroubek, uvedly Střepiny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…