Paroubek se naštval na Tvrdíka, překonal prý pravicová média

02.06.2010 14:57

S odpovědí dlouho nečekal! Odstupující šéf ČSSD Paroubek se ve vnitrostranickém bulletinu opřel do svého letitého spojence Tvrdíka za výroky o příčinách výsledku voleb, uvádějí novinky.cz.

Paroubek se naštval na Tvrdíka, překonal prý pravicová média

Končící předseda sociální demokracie Jiří Paroubek se hodně zklamal v manažeru volební kampaně Jaroslavu Tvrdíkovi. Vadí mu jeho vyjádření, že by za faktickou porážkou ČSSD byly Paroubkovy televizní duely s Nečasem. „Mrzí mě slova J. Tvrdíka, který začíná hledat viníka volební porážky v mých duelech s P. Nečasem. Po čtvrteční debatě v ČT dokonce ani pravicová média nedokázala výkon P. Nečase prohlásit za jeho vítězství. J. Tvrdík jde tedy dokonce za rámec toho, co říkají pravicová média," zlobí se Paroubek do volebního manažera.

Odstupující šéf ČSSD v bulletinu oznámil, že po volbách systematicky odmítá poskytovat rozhovory médiím. „Proto nereaguji např. na trapná slova M. Emmerové či J. Palase, kteří nepřekonali ani po letech svou zhrzenost. Jeden z nich byl z mé vlády odejit, druhý se jejím členem nestal (z kontroverzních tendrů za jeho ministrování se Lesy ČR nevzpamatovaly dodnes)," píše Paroubek členům ČSSD. Právě Emmerová neskrývala radost nad Paroubkovým koncem.

Své odstoupení z čela strany považuje za dobré řešení

Paroubek také členům ČSSD oznámil, co nyní hodlá dělat. „Já osobně se budu jako řadový poslanec (za Ústecký kraj - připomenu, že podílem preferenčních hlasů k počtu voličů své strany jsem na třetím místě mezi nově zvolenými poslanci za K. Schwarzenbergem a R. Johnem) dál prát za prosazování programu a politiky ČSSD a své zkušenosti opět napnu ve prospěch příštího úspěchu ČSSD," uvedl.

Končící lídr strany valnou část bulletinu věnoval hodnocení povolební situace a radám. Přiznává, že výsledek voleb není takový, jak očekával a proto se rozhodl rezignovat. „Jsem přesvědčen, že to je řešení dobré pro další budoucnost ČSSD," uvedl Paroubek.

Varování před vnitřními hádkami z let 2004 a 2005

Paroubek se také vyznal, že pro něj osobně je největším zklamáním z těchto voleb, že „lidé podlehli manipulaci a pravděpodobně pod dojmem strachu z údajně hrozícího bankrotu, který šířila média, podpořili ve volbách ty, kteří se v posledních letech ukázali jako špatní hospodáři".

Končící předseda se domnívá, že na vynášení soudů a hledání viníků, kdo zavinil volební debakl, je ještě příliš brzy. „Říkám to proto, že to nejhorší pro budoucnost ČSSD by v této situaci bylo, abychom zopakovali vnitřní hádky a krizi z let 2004 až 2005," uvedl Paroubek a doplnil: „Nesme výhru, která nám nedává žádný politický prostor, mužně a důstojně."

Související:

Paroubek vyhrál, ale rezignoval. Následoval Svobodu a Zemana 

Duel Paroubka s Nečasem byl korektní, bez faulů 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…