Romové u Jílkové budí emoce ještě nyní. V internetové diskusi

04.06.2010 22:02

Čtvrteční diskuzní pořad Máte slovo vzbuzuje vášnivé diskuze ještě den po svém skončení. Dohru má především na oficiálních stránkách stanice.

Romové u Jílkové budí emoce ještě nyní. V internetové diskusi

Právě na webu Českátelevize.cz vyvolal pořad zabývající se otázkou menšin stovky reakcí. Kladných, záporných, ale i takových, které by Máte slovo nejraději zrušily.

"Dle mého názoru všechny tzv. diskuzní pořady tzv. veřejnoprávní ČT je nutno zrušit. Nejde o diskuzi, tedy o svobodnou výměnu názorů, ale o dopředu zrežírované divadlo s cílem manipulovat s diváky," uvádí anonymní přispěvatel.

Jediný Čunek se nebál to řešit

"Tohleto potvrzuji. Škoda že Čunek odešel, třeba měl problémy se zákonem sám, ale kdybych mohl, volil bych ho znovu, protože ten jediný se nebál o tom vystoupit a řešit to," zmínil další pisatel.

"Je chyba odsuzovat člověka podle barvy jeho pleti. Věřím, že existují slušní a spořádání občané náležící do "romské komunity". Sám znám jednoho a je to můj dobrý kamarád. Ale to je jen krytí za lidskou logikou nečernobílnosti," dodal Petr Navrátil.

Diskuze se rozjela

Čtvrteční diskuzní pořad řešil otázku romské menšiny. Hosty ve studiu byli jak její zástupci, tak i bývalý ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb, senátorka Liana Janáčková či náměstek ministra vnitra Jiří Komorous. Vášnivou debatu často tlumila až moderátorka Michaela Jílková.

Ta po vysílání ParlamentnímListům.cz řekla: "Pro mě to byl čtvrtek jako každý jiný, neboť pořad Máte slovo se jako jediný věnuje skutečně ožehavým otázkám, které lidi zajímají."

Co se místy napjaté diskuze týká, odpověděla Jílková slovy: "Ano, diskuze se místy velice rozjela."

Více:

Foto: Repro ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…