Kuchařka pro Lesy ČR byla předražená, uvedlo nakladatelství pro ČT

04.06.2010 22:03

Myslivecká kuchařka by se dala udělat za čtvrt milionu korun, tvrdí Česká televize. Faktura však přesáhla čtyři miliony korun.

Kuchařka pro Lesy ČR byla předražená, uvedlo nakladatelství pro ČT

Čtyřmilionovou zakázku podniku Lesy ČR na výrobu zvěřinové kuchařky s audiovizuálním nosičem, kterou vyrobila v omezeném nákladu 1000 kusů firma ORA PRINT, kritizovali před volbami sociální demokraté. Hlavně kvůli tomu, že tehdy kontrakt podepsal současný šéf Věcí veřejných Radek John.

Celková částka byla stanovena na 4 165 000 korun, znalci odhadli celkové náklady na výrobu 88stránkové knihy na 250 tisíc korun, uvedla Česká televize.

Ačkoliv výtisk byl rozebrán, jak tvrdil mluvčí Lesů ČR Michal Kačena, Česká televize jeden exemplář získala a nechala jej posoudit vybraným nakladatelstvím.

"Náklady na sazbu, grafickou úpravu, výtisk a svázání odhadlo náhodně vybrané vydavatelství na 220 tisíc korun," zdůraznila televize.

John se brání, že jako předseda představenstva firmy ORA PRINT, neměl projekt na starosti. "Já jsem na tom projektu nedělal. Jediné, co já jsem udělal, je, že jsem podepsal smlouvu, která vznikla na základě výběrového řízení a byla to smlouva nejen na knihu, ale i na desetidílný cooking show seriál. Nebylo mi na vysoutěženém projektu nic divného," citovala Johna ČT. Podle ČT však bylo 500 DVD nosičů vyfakturováno zvlášť za dalších 476 tisíc korun.

Související:
Johnova ironie: Zaorálek odhalil obrovské spiknutí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…