Vondra míří do čela ODS. Uvnitř strany tím rozpoutal bitvu

07.06.2010 7:50

Občanskodemokratický senátor Vondra má velké politické ambice. Nedávno si však proti sobě poštval mnoho spolustraníků, kteří jej ve vedení partaje odmítají.

Vondra míří do čela ODS. Uvnitř strany tím rozpoutal bitvu

Senátor za ODS Alexandr Vondra se netají tím, že by se rád ucházel o vysoké stranické funkce - kromě křesla místopředsedy jej zajímá i ministerský post.

Na Klánovice se nezapomíná

Uvnitř strany se ale proti němu zvedá vlna odporu - tím, že na schůzku v Klánovicích pozval jen "vybrané" tváře, si proti sobě totiž popudil řadu občanských demokratů.

"Malinko se mi nelíbí hra na čisté a ty ostatní a chtěl bych vyzvat všechny kandidáty na místopředsedy, aby se těchto her, se kterými začal Mirek Topolánek, zřekli," kritizuje Vondrovy praktiky v Hospodářských novinách první místopředseda strany David Vodrážka.

Vlna protivondrovského odporu

Proti Vondrovi ale kromě pražské odnože ODS brojí i ta jihočeská. "Ten spor je vážný, a umím si představit, že bude blokovat jednání o sestavení vlády. Velká část strany nechce, aby se v ní Vondra objevil a mohla by si toto klást jako podmínku," prozradil deníku vnitrostranickou strategii čelný představitel ODS.

Vondra: Já na to mám

Sám Vondra se ale domnívá, že pro výkon ministerské funkce potřebný potenciál má. "Pokud budu požádán, abych se práce ve vládě zúčasnil, tak jsem připraven," připustil své vládní ambice.

Dodal také, že pro výkon funkce ministra obrany či vnitra, tedy pozic, na něž s ním lídr strany Petr Nečas nepřímo počítá, má potřebné zkušenosti.

Více čtěte:

Vondra chce být místopředsedou ODS

O hlasy pro Nečase prý vyjednává Vondra

Foto: europa.eu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …