Cibulka si stěžuje na počítačové sčítání hlasů i urny přes noc

12.06.2010 17:42

Nepřezkoumatelnost konečných výsledků voleb, dobu jejich trvání, počítačové sčítání hlasů a také jejich přerozdělování napadá ve stížnosti na volby strana Pravý Blok.

Cibulka si stěžuje na počítačové sčítání hlasů i urny přes noc

V pátek odpoledne vypršela lhůta pro podání stížnosti na neplatnost voleb u Nejvyššího správního soudu. Mezi stěžovatele se zařadila i strana Pravý Blok. „Konečné výsledky voleb v České republice jsou v praxi soudně nepřezkoumatelné. Volební zákon pouze umožňuje jednotlivému voliči, aby soudně napadl výsledek voleb ve svém volebním okrsku," uvádí pro ParlamentníListy.cz jeden z důvodů pro podání stížnosti předseda strany Petr Cibulka.

Nelíbí se mu ani celkové sčítání hlasů prováděné počítačem. „To je podle Ústavního soudu Spolkové republiky Německa protiústavní, protože to dává neomezený prostor k volebním podvodům a počítačové zpracování je navíc ze strany voličů absolutně neprůhledné a nekontrolovatelné," přidává Cibulka další argumenty, kterými zpochybňuje platnost voleb.

Při dvoudenních volbách lze volební urny vyčistit od politické konkurence

Podobně jako Suverenitě Jany Bobošíkové vadí také Pravému Bloku masmediální blokáda neparlamentních politických stran, která je podle něj prakticky stoprocentní, a tím politicky likvidační. Tím ale stížnost nekončí. „Volby v ČR trvají dva dny, když v naprosté většině evropských států trvají pouze jeden den. Volební místnosti a volební urny nejsou v ČR přes noc dostatečně zabezpečeny a lze bez problémů volební urny vyčistit od nežádoucí politické konkurence a tím zvrátit jakýkoliv volební výsledek," stěžuje si Cibulka.

Předmětem stížnosti je i rozsáhlé přerozdělování hlasů, které je ve svém důsledku protidemokratické a způsobuje, že menšina rozhoduje o většině občanů, kteří tyto parlamentní strany nevolili (pro informaci: ODS volilo 12,5% oprávněných voličů, TOP 09 10,5% a VV téměř 7%, takže pravděpodobná vládní koalice má dohromady podporu jen 30% oprávněných voličů České republiky). Pravý Blok se odvolává na ústavní článek 6, který říká: „... politická rozhodnutí vycházejí z vůle většiny vyjádřené svobodným hlasováním".

Pravý Blok má informace, že ve skutečnosti získal přes 200 tisíc hlasů

Podle údajů ČSÚ dalo Pravému Bloku hlas 24 750 voličů. Strana však na svých webových stránkách děkuje 217 385 voličům za to, že ji ve volbách podpořili. „Stěžovatel se z věrohodných zdrojů dozvěděl, že v těchto totálně až k nepoznání zfalšovaných volbách získala tato kandidující politická strana místo oficiálních 24 750 hlasů ve skutečnosti 217 385 hlasů českých občanů a místo oficálních 0,47% přes 4,15% ze všech odevzdaných hlasů," vysvětluje pro ParlamentníListy.cz Cibulka s tím, že tento výsledek by na činnost jeho strany přinesl 45 738 500 korun jako finanční příspěvek od státu.

„Aby bylo možno zfalšování voleb nevyvratitelným způsobem prokázat, stěžovatel žádá soud o vydání rozhodnutí provést ruční přepočítání a sečtení všech odevzdaných hlasů ze všech volebních okrsků a ze všech volebních obvodů, a to zcela bez použití počítačů," uzavírá předseda Pravého Bloku s tím, že je všem slušným lidem dobře známo, jak Nejvyšší správní soud ve svém dnešním složení rozhodne.

Související:

Bobošíková: Podáváme žalobu na neplatnost voleb 

Žijeme v kriminálním státu a v justičním teroru, myslí si Cibulka

Foto: cibulka.net

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…