I sociální demokracie vyrukovala se svým týmem sympatizantů

12.06.2010 13:37

Vedení strany ČSSD chce získat více mladých symaptizantů, proto založilo projekt přátel sociální demokracie, kde se může zaregistrovat každý, kdo se chce spolupodílet na fungování strany. Ve spolku je prozatím okolo 70 členů.

I sociální demokracie vyrukovala se svým týmem sympatizantů

Sociální demokracie v letošních volbách pocítila odliv mladých voličů. Chce proto přitáhnout mladou generaci, která pomohla pravici k vítězství. ČSSD na svém stranickém webu odkazuje na projekt přátelé sociální demokracie, který je určen sympatizantům právě sociální demokracie.

''Chceme, aby z české politiky vymizela korupce, zášť a neschopnost. Nechceme, aby kvalitní vzdělání a zdravotnictví bylo jen pro vyvolené. Chceme, aby Česká republika prosperovala. Proto podporujeme Českou stranu sociálně demokratickou," hlásá webová stránka přátel sociální demokracie.

Exkluzivní mítinky s politiky

Podle předsedy sociálních demokratů Bohuslava Sobotky chce strana tímto způsobem sympatizantům umožnit kontakt s regionálními a celostátními politiky ČSSD. Tento projekt má být jedním ze strategií na úspěch v senátních a v komunálních volbách.

''Rádi bychom lidem nabídli speciální diskuse, exkluzívní mítinky se sociálními demokraty, ale i možnost zažít, jak funguje náš poslanecký a senátorský klub či naše frakce v Evropském parlamentu,'' uvedl Sobotka pro Právo. Zájem o členství zatím není nijak velký. Do pátečního odpoledne se přihlásilo 63 zájemců.

Výhodu systému vidí Sobotka v interaktivitě. Navíc krajští koordinátoři mají v plánu se se svými sympatizanty spojit.

''Budou se snažit jim pomáhat v tom, abychom zlepšili obraz sociální demokracie směrem k nestranické veřejnosti,'' řekl dále Sobotka.

Připojení k spolku je dobrovolné a je obdobou Modrého týmu ODS. Právě členové Modrého týmu výrazně pomáhali při kampani. Sociální demokraté ale mají co dohánět. Podpora občanských demokratů je silná. Momentální číslo se pohybuje okolo 9400 sympatizantů, včetně známých sportovců, jako je tenista Tomáš Berdych nebo biketrialista Martin Šimůnek.

Související: 

Modrý tým (ODS): Paroubek je frustrován, že jej mladí lidé nesnášejí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…