Praha volila Andreu. Členka EP ale na výbory moc nechodí

14.06.2010 10:27

Na schůzi výboru pro ženská práva byla poslankyně Evropského parlamentu ODS Andrea Češková od začátku roku jen jednou.

Praha volila Andreu. Členka EP ale na výbory moc nechodí

Její obličej znala před rokem celá Praha. Plakáty s kandidátkou ODS do Evropského parlamentu Andreou Češkovou nechal loni vylepit její spolupracovník Milan Jančík, kontroverzní starosta občanských demokratů v Praze 5. A vyplatilo se, Češková už rok reprezentuje zájmy Česka v Bruselu.

Češková měla v evropské sněmovně za prvního půl roku, vzhledem ke svému těhotenství, velice slušnou docházku. Jak ale ukázaly zápisy ze sněmovních výborů, po novém roce s frekvencí návštěv zvolnila.

Výbory, slabina Češkové

Před volbami hovořila o tom, že se chce věnovat evropskému rozpočtování, jako členka Kontrolního rozpočtového výboru ovšem od začátku roku propásla třetinu jednání.

Podle webu europarl.europa.eu je navíc tristní její docházka na schůze Výboru pro práva žen a rovnost pohlaví. Od letošního ledna se zúčastnila pouze jednoho jednání z pěti. Češková si přitom nejen na stranickém webu stěžovala na to, jak chce Evropská unie omezovat ženské podnikatelky.

Na Češkovou jako řadovou poslankyni si ale její kolegové z ODS nemají důvod stěžovat. Zde se její docházka drží v průměru. Dokonce když měla před porodem, nechala za sebe hlasovat Jančíka, aby blok Evropské skupiny reformistů a konzervativců nepřišel o hlas.

Kolegové slyší informaci poprvé

Redakce ParlamentníchListů.cz se zeptala kolegů Češkové v europarlamentu, co říkají její prezenci na zasedání výborů. "Je to pro mě nová informace. Pokud vím, tak v tom druhém výboru, co jste jmenoval, byla stínovou zpravodajsko jedné zprávy. Co se týče plenárního zasedání, tak tam jí nemám co vytknout. Nejsem takový člověk, který by kontroloval prezenční listiny účasti na zasedání klubů. Mě zajímá celková práce poslance a v tom nemám důvod, proč bych měl kolegyni Češkovou kárat," řekl ParlamentnímListům.cz šéf poslanckého klubu ODS v Evropském parlamentu Miroslav Ouzký.

"Slyším to poprvé. Pokud jsou ta čísla pravdivá, tak je to k zamyšlení. Co se týče pléna, tak tam jako jeden z whipů naší europarlamentí frakce nemám, proč bych ji kritizoval," reagoval europoslanec Ivo Strejček. 

Čtěte také:
Jančíka přitlačili. Nebude starostou, ale bude řídit z pozadí

Foto: ODS.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…