Zlý muž Benda se udržel. Kéž by ho zařízli jako Bendla, je slyšet

14.06.2010 23:10

Petr Benda, blízký spojenec exšéfa sociální demokracie Jiřího Paroubka, nadále zůstane krajským předsedou ČSSD v Ústeckém kraji. "Žádná sebereflexe. Benda zaútočil na kritiky a chtěl důkazy o černém nabírání členů," uvedl pro ParlamentniListy.cz dobře obeznámený zdroj s jednáním.

Zlý muž Benda se udržel. Kéž by ho zařízli jako Bendla, je slyšet

Podle informací ParlamentnichListu.cz se na pondělním jednání krajského výkonného výboru o rezignaci Petra Bendy vůbec nehlasovalo.

"Nehlasovalo se o ničem. Žádná sebereflexe. Žádný pořádek. Benda zaútočil na své kritiky, že chce důkazy o černém nabírání členů na stůl," uvedl redakci dobře informovaný zdroj.

Benda po jednání novinářům sdělil, že o rezignaci ani neuvažuje, vzhledem k volebnímu úspěchu ČSSD Ústeckém kraji. On sám prý chce nyní straně pomoci, aby se dokázala před komunálními volbami stmelit.

"Členská základna je znechucená. Lidé začínají odcházet," řekl ale ParlamentnímListům.cz jeden z členů místní ČSSD.

Místopředseda ústecké sociální demokracie Arno Fišera Aktuálně.cz potvrdil, že na svou funkci na protest vůči praktikám Bendy rezignoval. "Myslím si, že si musím předsedy vážit a to nebylo splněno. Pan předseda dlouhodobě ví o těchto praktikách a neřeší to. Pro mě není přijatelné dál mu pomáhat v předsednictvu," prohlásil po jednání Fišera.

Černé nábory v Litoměřicích

Krajské vedení sociálních demokratů řešilo masivní nábory černých duší do některých organizací, především do místní organizace v Litoměřicích. Podle Bendy se situací budou nadále zabývat kontrolní orgány ČSSD. Podle zprávy Ústřední kontrolní komise k nepravostem v Litoměřicích docházelo, celá věc se bude ještě šetřit.

Situace v litoměřické ČSSD je dlouhodobě napjatá a vyvrcholila ve čtvrtek, kdy se měli na schůzi dostavit předem zaplacení lidé. "Fungují tu prachy, koupíte si člověka za pitomé tři stovky," reagují někteří členové sociální demokracie.

Krajský místopředseda Jaroslav Foldyna již navrhl, aby krajský výkonný výbor požádal vedení strany o přeregistraci všech členů ČSSD v regionu, což by pomohlo, aby se strana od těchto zaplacených lidí - černých duší - oprostila.

ODSka aspoň zařízla Bendla

Foldyna navrhuje, aby organizace opustili členové na něž nemá strana prověřený kontakt, například adresu, či kteří se vůbec neobjevují na schůzích. Krajské vedené strany ale jeho návrh neschválilo.

Foldyna novinářům řekl, že se svůj návrh nyní pokusí prosadit jako návrh okresní organizace v Děčíně, kde je předsedou.

"ODSka aspoň zařízla ve Středočeském kraji Bendla, ale tady se stále nic neděje," reagoval jeden z členů sociální demokracie, který si přál zůstat v anonymitě. Obává se, že sociální demokraté v komunálních volbách neuspějí, pokud se vedení ČSSD radikálně neobmění. Sjezd ale sociální demokraté plánují až po podzimních volbách na jaro 2011.

Související:
Foldyna bojuje proti černým duším. Chce hromadné kontroly

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …