I Sobotka a Kováčik vedou poslanecké kluby dál

15.06.2010 14:08

Také sociální demokraté a komunisté ponechali v čele svých poslaneckých klubů jejich dosavadní šéfy, stejně tak jako ODS. Socialisty vede Bohuslav Sobotka a komunisty Pavel Kováčik. Oba kluby si vedení volilo hned po volbách.

I Sobotka a Kováčik vedou poslanecké kluby dál

ODS si nové vedení svého poslaneckého klubu volila dnes. Zvolila si do čela opět Petra Tluchoře. Nově zvolení poslanci sociální demokracie o svém vedení rozhodovali už 4. června. V čele klubu ponechali Bohuslava Sobotku. Na dočasnou dobu ale zvolili své místopředsedy. Jsou jimi Jeroným Tejc, David Rath, Cyril Zapletal, Josef Smýkal, Hana Orgoníková, Jaroslav Krákora a Václav Klučka.

„Nová volba se uskuteční po ukončení ustavující schůze sněmovny, která by měla být svolána na 22. června," potvrdil tehdy lídr ČSSD Bohuslav Sobotka.  

KSČM zasedala hned po volbách 

Komunisté o svém klubu rozhodovali také dříve. „Za místopředsedy klubu jsme si zvolili Alexandra Černého a Miloslavu Vostrou," uvedl pro ParlamentníListy.cz staronový šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik. "Vedení klubu jsme zvolili hned po volbách," dodal k tomu poslanec Jiří Dolejš.

V čele poslanců TOP 09 stojí Petr Gazdík - předseda hnutí Starostové a nezávislí, které se spojilo s TOP 09. Předsedou poslaneckého klubu Věcí veřejných je Josef Dobeš.

Čtěte také:

Vedení klubu si ČSSD zatím nezměnila

Tluchoř je opět předsedou klubu ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …