Problémy ČSSD? Dinosauři a trauma Zeman, odhaluje Dryml

16.06.2010 8:50

Bude-li chtít sociální demokracie uspět v příštích volbách, musí podle Drymla výrazně změnit svou členskou základnu a způsob vedení kampaně.

Problémy ČSSD? Dinosauři a trauma Zeman, odhaluje Dryml

Podle sociálnědemokratického senátora Vladimíra Drymla je nutné vrátit se ke kořenům této strany a změnit její tvář i vedení. Jedině tak podle má podle něj šanci získat zpět některé z půl milionu voličů, jež ztratila.

"Ztráta více než půl miliónu voličů a velké dluhy ČSSD dosahující 700 milionů korun, jsou vážným varováním," apeloval na svou stranu Dryml v deníku Právo.

Kosmetické změny nestačí

Jedinou šancí, jak uspět v příštích volbách, je podle něho podívat se pravdě do očí a provést velké, nikoliv kosmetické změny.

Způsob, jak stranu změnit, vidí Dryml v tom, že se vyplní vakuum vzniklé po neúspěchu Jiřího Paroubka i celého užšího vedení ČSSD. "Proto jsem požadoval a požaduji, aby tito lidé nesli společně s bývalým předsedou osobní odpovědnost," potvrdil Dryml pro deník.

Pryč s traumatem Zeman

"Musí odejít sociálně demokratičtí političtí dinosauři," dodal s tím, že další problém, který strana musí vyřešit je "trauma Zeman."

Za neúspěch sociálních demokratů ve volbách podle něj může také příliš okázalá volební kampaň. "Byla nabubřelá a zbytečně drahá," zhodnotil kriticky snahy bývalého volebního manažera strany Jaroslava Tvrdíka.

Více čtěte:

Dryml chce být předsedou ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…