Paroubek a Topolánek? Ti svůj odchod ještě nevydýchali a tak rýpají

16.06.2010 9:01

Podle Mladé fronty Dnes (MfD) zřejmě Mirek Topolánek a Jiří Paroubek trpí syndromem zhrzeného předsedy. A tato nemoc má tři hlavní příznaky: zatrpklost, jízlivost a nekritičtnost vůči sobě.

Paroubek a Topolánek? Ti svůj odchod ještě nevydýchali a tak rýpají

Přesné vystižení toho, co nyní dělají oba bývalí političtí rivalové, shrnuje deník MfD do dvou poměrně obsáhlých odstavců. Zabývá se ale také předchůdcem Topolánka, nynějším prezidentem Václavem Klausem a také předchůdcem Paroubka Milošem Zemanem. Ti také dlouho trpěli syndromem zavržení.

Jiří Paroubek, který složil funkci předsedy ČSSD po neúspěšných volbách, píše dennodenně dlouhé romány na Facebooku. Podle MfD například Paroubek v pondělí ve tři čtvrtě na jednu pocítil nutnost napsat, že noví politici Radek John, Vít Bárta a Petr Gazdík jsou „političtí Einsteini" nad kterými lze buď plakat nebo se smát.

Uráží kde koho

Týden předtím v noci pak zkritizoval vyjednavačku za Věci veřejné Kristýnu Kočí za to, že píše gramatické chyby a za politického dinosaura považuje jeho a ne také například Miroslava Kalouska.

Na  Facebooku Paroubek ale urazil i svého někdejšího šéfporadce Jaroslava Tvrdíka, či hejtmany Miladu Emmerovou a Jaroslava Palase. Poslední dva jsou podle Paroubka trapní a ani po letech nedokázali překonat svou zhrzenost. Emmerová z toho, že byla odvolána z postu ministryně a Palas, že se jím nestal.

Byl jsem trpělivý, to skončilo

A Topolánek? Ten podle MfD právě sepisuje ostré prohlášení pro nadcházející kongres své strany. „Jsem doposud velmi disciplinovaný, trpělivý a loajální. To skončilo," řekl navíc Topolánek v úterý pro server Novinky.cz.

MfD poznamenává, že Topolánek byl také těsně po svém odchodu kritický ke svému nástupci. "Před Petrem je ještě hodně práce," uvedl například. Také se těsně před volbami sešel s Jiřím Paroubkem a dojednával s ním spolupráci. Po volbách zase Vědem veřejným doporučoval, aby šly do opozice.

„Jedno však Topolánek po svém pádu ještě nestihl - uznat vlastní chyby," uzavírá MfD.

Zeman deptal z chalupy

Miloš Zeman vydržel svou stranu, která ho podle něj zradila, roky slovně ostřelovat ze svého bytu na Vysočině. Nakonec založil vlastní stranu a sebral ČSSD důležité hlasy ve volbách. A Václav Klaus? Jeho „provařená" sms zpráva, kde hovoří o „prázdném a falešném Topolánkovi", je také dostatečně známá.

Pouze expředsedovi KDU-ČSL Cyrilu Svobodovi a bývalému lídrovi zelených Ondřeji Liškovi se zřejmě podařilo odejít se ctí. „Svoboda bude zřejmě velvyslancem a Liška znovu kandiduje na předsedu," dodala Mladá fronta Dnes.

Foto: Hans Štembera

Čtěte také:

Paroubek útočí na Ovčáčka. Ať si píše, co chce, reaguje novinář

Kam s Topolánkem? Dilema zřejmě vyřešeno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…