Klasnové vyčítají blond vlasy. Už je zvyklá

17.06.2010 9:21

Při hodnocení parlamentních nováčků Věcí veřejných se často píše o nečitelnosti a podbízivosti. Její místopředsedkyni Klasnovou si coby personifikaci strany vybral pro rozhovor týdeník Reflex.

Klasnové vyčítají blond vlasy. Už je zvyklá

Chuť změnit dění v Praze 1 byly impulsem pro vstup Kateřiny Klasnové do politiky. Letošní volby pak katapultovaly místopředsedkyni Věcí veřejných do Sněmovny, nejvyšší politiky i k jednání s ostřílenými politickými matadory. „Na podobnou atmosféru se sice může člověk duševně připravovat, ale realita je vždy trochu jiná," komentuje Klasnová pro Reflex, jak se s vypjatou situací vyrovnává.

Zaskočilo ji, jak jsou Věci veřejné coby nová strana v médiích prezentovány. „Všichni volají po změně politické garnitury, když se nová strana objeví, má hned cejch potenciálních zločinců. Všichni chtějí mladé v politice, když se objeví, jsou označeni za nezkušené," zlobí se místopředsedkyně VV.

Je legitimní transparentně podpořit stranu, která hájí vaše zájmy

V souvislosti s Věcmi veřejnými se mluví o neprůhlednosti propojení byznysu a toků peněz, o špatné pověsti předsedy Radka Johna a jejího partnera i hlavního sponzora strany Víta Bárty. „V zahraničí bývá zvykem, že politiku otevřeně sponzorují movití lidé. Pokud chcete legislativu, která by neházela klacky pod nohy podnikatelům a živnostníkům, pak je zcela legitimní transparentně podpořit stranu, jež bude tyto věci prosazovat," tvrdí Klasnová.

Místopředsedkyně VV vítá větší zapojení žen do politiky, i když to v ní vůbec nemají jednoduché. „Pokud se jako žena dáte na politiku a nedej bože máte ještě blond vlasy, jste v očích některých novinářů naprosto odepsaná. Beru to s nadhledem, koneckonců něčím podobným, jen v menším měřítku, jsem si prošla i v komunální politice," svěřuje se atraktivní politička.

Při focení pro kalendář nešlo o reputaci, ale upozornění na ženy v politice

Se svými stranickými kolegyněmi reputaci žen v politice příliš nepozvedly, když se nechaly vyfotit v plavkách a pro kalendář i ve spodním prádle. „Nikdo nemluvil o reputaci, ale zvýšení povědomí o tom, že vůbec nějaké ženy v politice jsou. A to zafungovalo," myslí si Klasnová, která odmítá názor, že se političky VV dobrovolně deklasovaly do pozice žen, jejichž jedinou zbraní je právě tělo.

Stejně tak jí není po chutí, pokud je vnímána jako loutka svého přítele a podnikatele Víta Bárty. „Připadá mi to úsměvné. V politice jsem již několik let, čtvrtým rokem působím jako opoziční zastupitelka v Praze 1 a za výsledky své práce v komunální politice si stojím," hájí se Klasnová.

Související:

Klasnová z VV nežije jen s Bártou 

Akty udělají víc než deset článků, míní Klasnová. Feministka souhlasí 

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: jih

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …