Nové poměry v ODS: Tluchoř jedná za Nečase

18.06.2010 11:44

Ač má Petr Nečas mezi členy ODS širokou podporu a stranu vede, stojí za ním šedé eminence, které o mnoha záležitostech rozhodují za něj.

Nové poměry v ODS: Tluchoř jedná za Nečase

Ač se na první pohled zdá, že po volbách v ODS posílil nejvíce úřadující předseda a pravděpodobný budoucí premiér Petr Nečas, ukazuje se, že více než on si polepšili jiní členové strany.

Silná trojka

Podle online deníku Aktuálně.cz jimi jsou Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Gabriela Kloudová, která dosud není u veřejnosti příliš známá.

Tluchoř je prý v současnosti Nečasovou pravou rukou, koordinuje průběh nadcházejícího kongresu strany a tahá za partajní nitky.

Tluchořovo teplá místečka

O svou budoucí kariéru má již postaráno - jisté má místo ve stranickém grémiu a před pár dny obhájil také pozici předsedy poslaneckého klubu ODS.

Tluchoř je také jedním ze tří vyjednavačů ODS o budoucí vládě; tuto pozici "vyfoukl" šéfu středočeské ODS Petru Bendlovi. A hlasy proti němu mu pomáhal shánět právě nepsaný vládce ministerstva zdravotnictví Marek Šnajdr.

Neznámá Kloudová

O třetí postavě, která po volbách v ODS posílila, Gabriele Kloudové, narozdíl od prvně jmenovaných dosud příliš slyšet nebylo. Jedná se o místostarostku Prahy 13, jíž šéfuje první místopředseda strany David Vodrážka.

Patřila však i do týmu Mirka Topolánka, doprovázela ho například na výkonnou radu, po níž Topolánek na post šéfa strany rezignoval.

Více čtěte:

Tluchoř posiluje. Volba šéfa klubu bude před kongresem

Topolánkův pohrobek Tluchoř tlač svého koně proti Bendlovi

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…