Liška couvl od primátora. V Praze kandidovat nebude

18.06.2010 14:51

Kandidovat v Praze si netroufl pro podzimní komunální volby předseda zelených Liška. Své rozhodnutí sdělil den před sestavováním kandidátek.

Liška couvl od primátora. V Praze kandidovat nebude

Po neúspěchu v parlamentních volbách se předseda Strany zelených Ondřej Liška nechal slyšet, že jeho cílem je zelené znovu postavit na nohy, a to v podzimních komunálních volbách. Proto také zvažoval možnost kandidovat v Praze a stát se tváří zelených. Mediálně ji využil, když se nedávno šel zapsat na úřad práce a do kolonky „jaký druh pracovního zařazení preferujete" uvedl, že by chtěl být primátorem Prahy.

Od svého záměru ale už upustil. „Došel k závěru, že mimo Prahu bude potřebnější," uvedla předsedkyně pražské organizace Strany zelených Petra Kolínská. O post kandidáta zelených na primátora se nebude na sobotní konferenci pražských zelených ucházet sama. Druhým kandidátem je bývalý radní za zelené Petr Štěpánek.

O spolupráci s dalšími malými stranami jasno není

Zelení v sobotu sestaví kandidátky pro podzimní volby a rozhodovat budou i o tom, zda do nich půjdou samostatně, nebo vytvoří koalici s některou z dalších menších stran. Kolínská potvrdila, že o možné předvolební spolupráci pražští zelení s potenciálními partnery jednají, podrobnosti ale sdělit nechtěla. „Zítra kandidátky navolíme, jako bychom šli do voleb sami. Později rozhodneme, zda to tak bude," uvedla.

Šanci na získání křesla primátora mají zelení mizivou, lídra chtějí zvolit hlavně jako tvář voleb a člověka, který bude komunikovat v předvolební kampani s médii. Malé strany uvažují o koalici kvůli rozdělení Prahy v komunálních volbách na sedm obvodů, jak to prosadila ODS. Pro zisk křesel v zastupitelstvu bude nutné dosáhnout víc než pěti procent hlasů a na takový výsledek malé strany nemají šanci.

Související:

Liška odpověděl smajlíkem. Zelené povede do dalších voleb 

Vodrážka mi nahání hrůzu, říká Liška o kandidátovi na ministra 

Foto:

reklama

autor: jih

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…